استفاده از مهارت های قابل انتقال در رزومه
فهرست مطالب
- ۱ مهارت های قابل انتقال در رزومه
- ۲ 15 مهارت قابل انتقال که استخدام کنندگان به دنبال آنها هستند
- ۳ نحوه نشان دادن مهارت های قابل انتقال در رزومه
- ۴ برجسته کردن مهارتهای قابل انتقال در رزومه
- ۴.۱ مهارتهای قابل انتقال را شناسایی کنید
- ۴.۲ از کلمات کلیدی استفاده کنید
- ۴.۳ از افعال کنشی استفاده کنید
- ۴.۴ از مثالها و نمونهها استفاده کنید
- ۴.۵ رزومه خود را سفارشی کنید
- ۴.۶ کدام مهارت های قابل انتقال را فهرست کنیم؟
- ۴.۷ تاکید بر مهارت های قابل انتقال در بخش توانمندیهای اصلی (به انگلیسی: Core Qualifications)
- ۵ پرسشهای متداول درباره مهارتهای قابل انتقال در رزومه
مهارتهای قابل انتقال (به انگلیسی: Transferable Skills or Portable Skills) مهارتهایی هستند که شما آنها را از یک موقعیت شغلی به موقعیت دیگری میبرید. به این معنا که این مهارتها صرف نظر از نوع شغلی که شما دارید، همواره مورد نیاز و مورد استفاده خواهند بود. تواناییهایی از جمله انتقال واضح مطالب و مفاهیم، حل مشکلات غیرمنتظره یا همکاری موثر در یک تیم نمونههایی از مهارت های قابل انتقال هستند.
تصمیمگیری در مورد این که کدام مهارت های قابل انتقال را در رزومه تحصیلی و رزومه کاری خود قرار دهید، میتواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر بعد از فارغالتحصیلی یا تغییر شغل، وارد یک زمینه فعالیت جدید شوید. امیدواریم که این نوشته مدیر پویا بتواند در این مورد کمک کننده باشد.
همان طور که بارها تکرار کردهام، بدون تردید هر فردی تعدادی از مهارت های قابل انتقال که کارفرمایان به آن نیاز دارند را دارا است. فعالیتهایی که تاکنون انجام دادهاید از جمله تحقیقات و مطالعات در دانشگاه، انجام کارهای داوطلبانه و اجتماعی، و حضور در پروژههای مختلف و تجربههای کاری قبلی، هر کدام بخشی از مهارت های قابل انتقال را در شما توسعه دادهاند.
کارفرمایان فقط به دنبال استخدام نامزدهایی نیستند که دقیقا همان تخصص مورد نظر را دارند، بلکه آنها در تلاش برای جذب مجموعهای از مهارتهای منحصر به فرد برای ایجاد محیطهای کاری متنوع و پویا هستند. به همین دلیل است که ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه اهمیت بسیاری دارد.
مطالعه این مطلب در به دست آوردن دیدگاه حرفهای درباره این که رزومه چیست و همچنین در بالا بردن شانس دیده شدن رزومه شما موثر است.
اگر به قدری مشغول هستید که نمیتوانید این نوشته را به طور کامل مطالعه کنید، این نکات کوتاه درباره مهارتهای قابل انتقال در نگارش رزومه به شما کمک خواهند کرد:
- با استفاده از کلمات کلیدی و عبارات موجود در آگهی استخدام، بر مهارتهای سخت مرتبط با شغل تمرکز کنید.
- آنها را در بالای رزومه خود در بخشی به نام مهارتها (به انگلیسی: Skills) یا توانمندیها (به انگلیسی: Core Qualifications) فهرست کنید. این بخش میتواند بعد از بخش هدف یا خلاصه رزومه (به انگلیسی: Summary) قرار گیرد.
- از بولتهای کوتاه و پر از افعال کنشی (به انگلیسی: Action Verbs) استفاده کنید.
- مثالهایی از نحوه استفاده از مهارتهای قابل انتقال خود در کارهای قبلی را ذکر کنید.
در ادامه نحوه برجسته کردن مهارتهای قابل انتقال در رزومه، همراه با مثالهایی، شرح داده شده است.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
مهارت های قابل انتقال در رزومه
همان طور که گفتیم، مهارتهای قابل انتقال به مهارتهایی اطلاق میشود که شما آنها را در طول زندگی حرفهای و تحصیلی خود کسب کردهاید و میتوانید آنها را همچنان در یک زمینه یا شغل جدید به کار ببرید.
وقتی افراد در مورد مهارت های قابل انتقال صحبت میکنند، معمولاً منظورشان همان مهارتهای نرم است. اما این مهارتها شامل برخی مهارتهای سخت و فنی هم میشوند که در این نوشته به آن خواهیم پرداخت. در ادامه نگاهی به مهمترین مهارتهای قابل انتقال میاندازیم که کارفرمایان اغلب به دنبال آنها هستند.
۱۵ مهارت قابل انتقال که استخدام کنندگان به دنبال آنها هستند
هنگام استخدام، اکثر کارفرمایان به دنبال رزومههایی هستند که نشان دهند داوطلب دارای چنین مهارتهایی است:
- برقراری ارتباط
- کار گروهی
- رهبری
- سازماندهی
- حل مسئله
- تفکر انتقادی و تحلیل
- پژوهش
- توجه به جزئیات
- مدیریت زمان
- تطبیق پذیری
- خلاقیت
- مدیریت پروژه
- مهارتهای بین فردی
- ایجاد رابطه
- مهارتهای فنی
نحوه نشان دادن مهارت های قابل انتقال در رزومه
اگر میخواهید بدانید بهترین روش برای ذکر و نشان دادن مهارت ها در رزومه چیست، لازم است مهارتهای قابل انتقال مناسب برای موقعیت شغلی مورد نظرتان را کشف کنید تا بتوانید همان موارد را در رزومه برجسته کنید. برای این منظور:
- با تجزیه و تحلیل آگهی شغلی شروع کنید. سعی کنید متوجه شوید کارفرما در داوطلبها به دنبال چه چیزی میگردد؟
- اطلاعات خود را در مورد آن نقش و همچنین درباره آن صنعت خاص تقویت کنید. این نقش عمدتاً مستلزم چه ویژگیهایی است؟ برای موفقیت در این شغل به چه توانمندیهایی نیاز دارید؟
- حالا به این فکر کنید که چه چیزی شما را به یک داوطلب مناسب تبدیل میکند؟ آیا مهارتهای ارتباطی شما؟ یا این که معمولا به خاطر توجهتان به جزئیات یا توانایی سازماندهی کارها در میان هرج و مرج مورد تحسین بودهاید؟
- فهرستی از موقعیتهایی که از آن مهارتها استفاده کردهاید را تهیه کنید. برای مثال، اگر میخواهید مهارتهای ارتباطی خود را نشان دهید، ممکن است بخواهید به تجربه ارائه اطلاعات به مشتریان، صحبت در مقابل مخاطبان یا نوشتن مطلبی برای انتشار اشاره کنید.
- با یک فعل کنشی قوی شروع کنید که تاکید آن بر مهارتی است که میخواهید نشان دهید. به عنوان مثال «سازماندهی کردن»، «رهبری کردن» یا «ایجاد کردن».
- معیارهایی را برای تعیین مقدار و کمیت تأثیرگذاری خود لحاظ کنید. استفاده از عبارت «تحلیل دادهها» خوب است، اما «تحلیل بیش از ۵۰۰ سری داده» بهتر است.
به عنوان یک نکته مهم به یاد داشته باشید نباید مهارتهای نرم را در بخش مهارتهای رزومه خود فهرست کنید. این بخش برای مهارتهای سخت مانند نرمافزارها، زبانهای برنامه نویسی و گواهینامهها مناسب است. مهارتهای نرم در خلال توضیحات تجربیات شما نشان داده میشوند.
برجسته کردن مهارتهای قابل انتقال در رزومه
مهارتهای قابل انتقال را شناسایی کنید
به مرحله ۱ از موارد بالا توجه کنید و به این فکر کنید که چگونه باید یک آگهی استخدام را رمزگشایی کنید؟ برخی از آگهیهای شغلی نسبتاً ساده هستند: «باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشید»، اما در برخی موارد مجبور هستید کمی رمز گشایی انجام دهید. مثلا:
اگر بگویند: «فعالیتها یا مسئولیتهای متعددی را انجام خواهید داد»
به این معنی است: به انعطاف پذیری، سازگاری و توانایی مقابله با تغییرات و اختلالات لحظه آخری نیاز دارید. توانایی خوب کار کردن تحت فشار در مشاغلی مانند این ضروری است.
اگر بگویند: «مهارت تفکر بیرون از چارچوب مورد نیاز است»
این به این معنی است: خلاقیت، تفکر انتقادی و مهارت های تحلیلی در اینجا نقش دارند. آیا در جلسات بارش فکری و کار تیمی خوب هستید؟
اگر بگویند: «به دنبال فرد خود شروع کننده هستیم»
به این معنی است: شما باید فردی سازماندهی شده و خودانگیخته باشید. ارتباط موثر و ابتکار در اینجا نیز مهم است، زیرا ممکن است در این موقعیت نظارت همیشگی بر عملکرد شما وجود نداشته باشد.
از کلمات کلیدی استفاده کنید
هر آگهی شغلی دارای کلمات کلیدی خاصی است که توضیح میدهد شرکت به دنبال چه فردی است. هنگام بیان مهارتهای قابل انتقال خود، از کلمات و عبارات دقیقی که در آگهی استخدام به کار رفته استفاده کنید.
از افعال کنشی استفاده کنید
جملات را کوتاه نگه دارید تا کارفرمایان آنها را بخوانند و از افعال کنشی یا همان action verbs استفاده کنید که نشان میدهند مهارت های قابل انتقال چگونه در زندگی واقعی و فعالیتهای حرفهای شما نقش ایفا میکنند. در جدول مقابل مثالهایی از افعال کنشی مبتنی بر دستاوردها و موفقیتهای شغلی ارائه شده است که مرور آنها حتما به شما کمک میکند:
سرعت بخشیدن Accelerated | دست یافتن Achieved | به دست آوردن Attained | تکمیل کردن Completed |
پدید آوردن Conceived | متقاعد کردن Convinced | کشف کردن Discovered | دوبرابر کردن Doubled |
اجرا کردن Effected | حذف کردن Eliminated | گسترش دادن Expanded | تسریع کردن Expedited |
از مثالها و نمونهها استفاده کنید
در مورد چگونگی به دست آوردن مهارت های قابل انتقال خود فکر کنید و به نمونههایی از نحوه عملی کردن این مهارتها اشاره کنید.
- آیا شکایت مشتری را با مهارت های ارتباطی تخصصی خود حل کردید؟
- آیا برای کمک به انجمن دانشجویی یک ایده موفق را طراحی و اجرا کردید؟
- آیا در هدایت یک تیم ورزشی و یا اداره برخی امور مربوط به کلاس درس فعالیتی داشتهاید؟
- آیا در مدرسه یا دانشگاه مسئولیت کتابخانه یا آزمایشگاه یا مواردی از این دست را بر عهده داشتهاید؟
در اینجا چند نمونه از نحوه اشاره به مهارت های قابل انتقال در رزومه آورده شده است:
- همکاری با تیم بازاریابی در اجرای بازاریابی ایمیلی و بازاریابی شبکههای اجتماعی با استفاده از مدل پیشبینی که منجر به ۳۵% افزایش درآمد شد.
- فعالیت به عنوان کارشناس ارتباط مشتریان که منر به کاهش ۴۵ درصدی در مشکلات و شکایات مشتریان شد.
- پیشنهاد فعالیت بازاریابی آنلاین، با تاکید بر کمپینهای دیجیتال، که منجر به افزایش درآمد سالانه تا ۵ میلیارد تومان شد.
رزومه خود را سفارشی کنید
هنگامی که در مورد مهارت های قابل انتقال مینویسید، بر روی مجموعه مهارتهای مورد نیاز برای شغلی که درخواست میکنید تمرکز کنید. مهارت های قابل انتقال را از طریق بیان دستاوردها نشان دهید و آنها را در خلال توضیحات فعالیتهای گذشته خود جای دهید. در اینجا نمونهای از نشان دادن مهارت های قابل انتقال در رزومه ذکر شده است:
- رهبری یک تیم ۷ نفره از متخصصان در رشتههای مختلف جهت طراحی، توسعه و اجرای یک فروشگاه آنلاین، با بیش از ۴۵ اولویت هت رفع ایراد و استفاده از قابلیتهای جدید
- معرفی وبسایت طی ۱۲ ماه (یک سال زودتر از مهلت تعیین شده) با تلاش مضاعف و عملکرد و سازماندهی قوی
- توسعه دیدگاه استراتژیک در ۵ تیم شامل دپارتمانهای فروش، بازاریابی و عملیات
کدام مهارت های قابل انتقال را فهرست کنیم؟
همان طور که گفتیم همه مهارت های قابل انتقال، مهارتهای نرم نیستند. اگر مهارتهای فنی قابل انتقال دارید، بهتر است آنها را در بخش مهارتهای رزومه خود فهرست کنید. در ادامه نمونهای از بخش مهارتهای رزومه را میبینیم که مهارتهای قابل انتقال در آن فهرست شدهاند:
مهارتها
استراتژی | سیستم عامل | Linux | طرح کسب و کار |
SEO | رهبری | Integration | PRINCE2 |
SQL | مدیریت IT | اسکرام | برون سپاری |
تاکید بر مهارت های قابل انتقال در بخش توانمندیهای اصلی (به انگلیسی: Core Qualifications)
برای این که اطمینان ۱۰۰ درصد کسب کنید که استخدام کنندگان حتما ببینند که شما داوطلب مناسبی برای موقعیت یک شغلی هستید، مهارت های قابل انتقال خود را در بالای رزومه خود و بلافاصله بعد از بخش «درباره من» یا «هدف» ذکر کنید. میتوانید عنوان این بخش را توانمندیهای اصلی و یا به انگلیسی Core Qualifications بگذارید. در ادامه نمونهای از این بخش از رزومه را مشاهده میکنید:
- آموزش و توسعه کارکنان
- بهترین عملکرد جذب و استخدام
- پیاره سازی چارچوب Agile در مدیریت منابع انسانی
- سیستم اطلاعات و علم داده در HR
پرسشهای متداول درباره مهارتهای قابل انتقال در رزومه
۱) همکاری با تیم بازاریابی در اجرای بازاریابی ایمیلی و بازاریابی شبکههای اجتماعی با استفاده از مدل پیشبینی که منجر به ۳۵% افزایش درآمد شد.
۲) فعالیت به عنوان کارشناس ارتباط مشتریان که منر به کاهش ۴۵ درصدی در مشکلات و شکایات مشتریان شد.
۳) پیشنهاد فعالیت بازاریابی آنلاین، با تاکید بر کمپینهای دیجیتال، که منجر به افزایش درآمد سالانه تا ۵ میلیارد تومان شد.
۱. برقراری ارتباط
۲. کار گروهی
۳. رهبری
۴. سازماندهی
۵. حل مسئله
۶. تفکر انتقادی و تحلیل
۷. پژوهش
۸. توجه به جزئیات
۹. مدیریت زمان
۱۰. تطبیق پذیری
۱۱. خلاقیت
۱۲. مدیریت پروژه
۱۳. مهارتهای بین فردی
۱۴. ایجاد رابطه
۱۵. مهارتهای فنی
مهارتهای قابل انتقال، بازارپسندی شما را افزایش میدهد و نشان میدهد که شما انعطاف پذیر و سازگار هستید. در صورت ارائه این مهارتها با فرمت و زبان مناسب، کارفرمایان بالقوه خواهند دید که چگونه مهارتهای قابل انتقال شما، شما را برای این شغل مناسب میکند.