چگونه یک رزومه کاری برنده بنویسیم؟ راهنمای کامل✔️
فهرست مطالب
رزومه کاری اولین برخورد شما با کارفرماست. خواندن این نوشته به شما کمک میکند اولین برخورد را به خوبی بسازید.
توجه: این نوشته براساس آنالیز دهها رزومه کاری واقعی تهیه شده و برآمده از نقاط ضعف اکثر رزومههای دریافت شده توسط مدیر پویا است.
من پویا محمدی هستم و این مطلب را به گونهای تهیه کردهام که بدون اغراق شما را به یک رزومه کاری برجسته و متمایز برساند. اما لازم است این نکات را: ۱) جدی بگیرید، ۲) قبل از پیاده سازی آنها خوب فکر کنید و ۳) در حین انجامشان هم عجله نکنید و به اندازه کافی زمان بگذارید.
دستیابی به یک موقعیت شغلی بهتر، دریافت پیشنهاد همکاری از شرکتهای بین المللی و یا دریافت پذیرش تحصیلی اتفاقات مهمی در زندگی حرفهای شما به حساب میآیند که بدون تردید با داشتن یک رزومه کاری خوب شانس بیشتری برای رسیدن به این موقعیتها خواهید داشت.
یک رزومه کاری برنده باید به کارفرما بگوید من میتوانم چه باری را از روی دوش تو بردارم؟ بنابراین، در حالی که رزومه کاری خودتان را مینویسید، به طور پیوسته به این سوالات مهم فکر کنید:
- رزومه من چطور باید توجه کارفرما یا استخدام کننده را جلب کند تا آن را مطالعه کند؟
- چکار کنم تا استخدام کننده با مطالعه رزومه من متوجه توانمندیهای من بشود؟
- چکار کنم تا استخدام کننده متقاعد شود که با من تماس بگیرد و من را برای مصاحبه دعوت کند؟
و البته بسیاری سوالات و جزئیات در این موضوع وجود دارد که تلاش میکنم در این نوشته درباره همه آنها صحبت کنم. اول از همه نکاتی که در بالا بیان کردم را قدری باز میکنم و وقتی ذهن شما آمادهتر شد به سراغ نحوه نوشتن رزومه کاری میروم. مطالعه این مطلب در به دست آوردن دیدگاه حرفهای درباره این که رزومه چیست و همچنین در بالا بردن شانس دیده شدن رزومه شما موثر است.
سوالات مهم قبل از نوشتن رزومه کاری
با مطالعه ادامه این نوشته میبینیم که پرسیدن این سوالها چقدر ذهنمان را باز میکند.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
سوال اول: رزومه من چطور باید توجه کارفرما یا استخدام کننده را جلب کند تا آن را مطالعه کند؟
مخاطب رزومه شما قبل از هر چیز به چه مواردی دقت میکند؟ حتما به ظاهر رزومه شما و همچنین ظاهر خود شما (اگر در رزومه تصویر خودتان را اضافه کرده باشید).
رزومه شما تنها ۱۰ ثانیه زمان دارد تا طرف مقابل را مجاب کند که آن را به طور کامل مطالعه کند. در این ۱۰ ثانیه او باید متوجه شود شما چند ساله هستید؟ تخصص و عنوان حرفهای شما چیست؟ در چه شرکتهایی کار کردهاید و چند سال سابقه کاری دارید؟ رشته تحصیلی شما چیست؟ مهمترین مهارتهای شما چه هستند؟
اگر رزومه بخواهد تنها در یک نگاه گذرا این اطلاعات را منتقل کند، باید ساختار مناسب و تیترهای مشخصی داشته باشد. به نحوی که اولین مواردی که به چشم طرف مقابل میآیند همین اطلاعات باشد.
سوال دوم: چکار کنم تا استخدام کننده با مطالعه رزومه من متوجه توانمندیهای من بشود؟
قرار نیست که استخدام کننده از خلال رزومه شما کشف کند که شما دقیقا برای چه کاری خوب هستید؟ شاید ایدههایی در ذهنش ایجاد شود، اما بهتر است خودتان همان اول این را به مخاطب نشان بدهید. بد نیست نگاهی به مقاله نشان دادن مهارتها و دستاوردها در رزومه داشته باشید تا متوجه بشوید که دقیقا درباره چه ادبیاتی صحبت میکنم و منظورم از نشان دادن سوابق چیست؟
به نظر شما اگر مهارتهایمان را در رزومه پشت سر هم فهرست کنیم، توانستهایم آنها را به خوبی به کارفرما یا استخدام کننده نشان بدهیم؟ رزومه کاری ما (همان طور که از اسمش پیداست) باید مهارتهایی که ما در کارها و تجربههایمان از آنها استفاده کردهایم را به تصویر بکشد.
بهترین کار این است که خیلی هوشمندانه در رزومه بنویسیم من در انجام مسئولیتهایم در این شغل از چه مهارتهایی استفاده کردم. به این صورت میتوانیم در ذهن طرف مقابل تصویری از توانمندیهایمان ایجاد کنیم.
سوال سوم: چکار کنم تا استخدام کننده متقاعد شود که با من تماس بگیرد و من را برای مصاحبه دعوت کند؟
پاسخ این سوال ساده است: در رزومه درباره دستاوردهایت صحبت کن.
در واقع یک هویت حرفهای چیزی جز مهارتها و دستاوردهایش نیست. خیلی خودمانی بگویم، برای خیلی از کارفرماها مهم نیست شما در چه دانشگاهی قبول شدهاید و در چه رشتهای تحصیل کردهاید. یا این که در کدام شرکتها سابقه کاری دارید. بلکه آنها چه با مطالعه رزومه و چه در خلال مصاحبه استخدامی کنجکاو هستند تا درباره دستاوردهای شما بدانند. منظور از دستاوردها الزاما اختراعات و کتابها و مقالات و رکوردهای جهانی نیست. بلکه همین که شما توانستهاید با عملکرد خود رضایت کارفرمای قبلی را جلب کنید، همین که مسئولیتهای ریز و درشتتان در محیط کار را به موقع انجام دادهاید، یعنی دستاوردهای ارزشمندی را به دست آوردهاید.
اگر بتوانید دستاوردهایتان را در قالب اعداد و آمار بیان کنید، حتما موثرتر خواهند بود. یکی از نمونههای خوب برای بیان دستاوردها در رزومه را میتوانید در نمونه رزومه کارشناس فروش و بازاریابی ببینید. البته بیان دستاوردها شامل تمام شغلها میشود و تنها محدود به حرفه فروش و بازاریابی نیست.
نکات مهم نوشتن رزومه کاری
نکات مهمی وجود دارند که برای نوشتن یک رزومه کاری موفق باید رعایت کنید. رزومه کاری یک سند بازاریابی شخصی است که با استفاده از آن شخصی را معرفی و تبلیغ میکنید که بیشتر از همه میشناسید: خودتان!
به یاد داشته باشید که هنگام جستجوی شغل جدید، معمولا اولین کاری که انجام میدهیم به روزرسانی رزومه است تا با شغل مورد درخواستمان هماهنگی داشته باشد.
برای نوشتن یک رزومه کاری موفق این نکات را رعایت کنید:
فرمت مناسب برای رزومه کاری
همان طور که گفتم در زمان تهیه رزومه کاری به خاطر داشته باشید که برداشت اولیه بسیار مهم است. تحقیقات نشان میدهد که اکثر استخدامکنندگان قبل از اینکه تصمیم بگیرند یک داوطلب خاص را رد کنند یا او را به مصاحبه دعوت کنند، رزومه وی را در ۱۰ ثانیه اسکن میکنند.
ویژگیهای بصری مانند قالب و سبک، مانند نمونههای رزومه گرافیکی و یا رزومه اینفوگرافی مواردی هستند که بیشتر از بقیه موارد توجه استخدامکنندگان را جلب میکنند. به طور کلی، یک رزومه با ظاهر نامناسب یک علامت هشدار به استخدام کننده میدهد که این رزومه قوی نیست و احتمال این که وی از خواندن آن منصرف شود بالا است. قبل از این که شروع به نوشتن جزئیات رزومه کنید، لازم است که در مورد قالبی که میخواهید استفاده کنید به خوبی فکر کنید. نکته اصلی این است که قالبی که انتخاب میکنید خوانایی مناسبی داشته باشد و مهمترین موارد را به خوبی برجسته کند.
چند نکته مهم دیگر هم در مورد قالب و طرح بندی رزومه کاری وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند:
- اول این که بخش های خود را سازماندهی کنید. در اصل رزومه براساس موقعیتی که داوطلب به دست آوردن آن هستید تنظیم میشود. برای رزومه کاری حالت استاندارد این است که با تجربههای حرفهای خود شروع کنید و سوابق آموزشی را بلافاصله بعد از آن ذکر کنید. در هر بخش، سوابق را به ترتیب زمانی معکوس ذکر کنید و در نهایت هم رزومه را با اطلاعاتی درباره زبانها و مهارتها پایان دهید. ممکن است مطالعه درباره نحوه نوشتن سوابق شغلی در رزومه و نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه در این بخش کار برای شما مفید باشد.
- نکته دیگر این است که رزومه کاری باید برای اسکن ۱۰ ثانیهای توسط استخدام کننده مناسب باشد و بتواند به بهترین نحو اطلاعات مهم را در اختیار وی قرار دهد.اندازه قلم ایدهآل برای رزومههای انگلیسی ۱۱ یا ۱۲ pt و برای رزومههای فارسی ۱۲ یا ۱۴ pt است. فاصله مناسب بین خطوط را رعایت و از شلوغی بیش از حد رزومه پرهیز کنید. برای جدا کردن بخشهای مختلف رزومه از فونت پررنگ استفاده کنید. همچنین نکات کلیدی مانند نام شرکتی که آنجا کار میکردید، عنوان و پوزیشنهای قبلی، نام دانشگاه و رشته تحصیلی و مهارتهای کلیدی و مهم را نیز برجسته کنید. برای برجسته کردن مهارتها بهتر است از جدول و نمودارهای گرافیکی استفاده کنید.
- برای ارائه بهتر اطلاعات درباره سوابقتان از بولتها استفاده کنید تا اطلاعات طبقه بندی شده و درک آنها سادهتر باشد.
- رزومه کاری را تا حد امکان کوتاه نگه دارید. اگر همین جا متوقف شوید و نگاهی به نوشته تفاوت CV و رزومه بیندازید اطلاعات کافی در مورد رزومه و هدف از نوشتن آن به دست میآورید. سعی کنید رزومه خود را در یک صفحه قرار دهید. ارائه جزئیات زیاد الزاما نقطه قوت نیست؛ در واقع، یک رزومه طولانی ممکن است این تصور را در ذهن استخدام کنندگان ایجاد کند که شما آن را بدون دقت و به قول خودمان به صورت کیلویی نوشتهاید.
اطلاعات تماس در رزومه کاری
شاید شما هم مثل بسیاری دیگر تصور کنید که این بخش رزومه که مهم نیست! اما واقعیت این است که حتی در قسمت اطلاعات تماس نیز ممکن است اشتباهاتی صورت بگیرد و اتفاقا همین اشتباهات هم ممکن است باعث شود که استخدام کننده از خواندن آن صرف نظر کند. این بخش مانند یک کارت ویزیت، باید شامل نام، شماره تلفن، آدرس ایمیل و محل زندگی شما باشد. برخی افراد آدرس دقیق پستی خود را در رزومه مینویسند. در صورتی که ذکر شهر و خیابان اصلی یا محله کفایت میکند. همین که کارفرما بتواند از روی رزومه کاری شما تشخیص دهد در کدام محدوده ساکن هستید (در این مرحله) کفایت میکند.
در مورد شماره تلفن، بهتر است به جای ذکر چندین شماره تماس، یک شماره ارائه دهید که به حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی شما متصل باشد. همچنین از بین چند سیم کارت بهتر است که مرغوبترین شماره را در رزومه ذکر کنید. در مورد آدرس ایمیل هم بهتر است از ایمیلی که از نام و فامیل شما درست شده باشد استفاده کنید. به همین دلیل گفته میشود که رزومه ابزاری برای بازاریابی شخصی است.
سوابق شغلی در رزومه کاری
مهمترین مرحله نوشتن رزومه ساخت بخش تجربههای حرفهای است. به یاد داشته باشید که تجربه شما همیشه گسترده تر از آن چیزی است که در رزومه شما به آن اشاره میشود. شما نمیتوانید همه چیز را بر روی کاغذ بنویسید. بنابراین، لازم است تجربهها و آن جنبههایی که در رزومه برجسته میکنید را بر اساس ارتباط آنها با شغل مورد نظرتان و اهداف شغلی که برای خود تعیین کردهاید، انتخاب کنید.
در حین تدوین این بخش از رزومه کاری نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- تجربهها را به درستی قالب بندی کنید: همه تجربهها را در یک قالب مناسب و ثابت بیان کنید. حتماً عنوان شغلی و نام شرکت، سالهایی که در آنجا کار میکردید و شرح نقش، مسئولیتها و دستاوردهای خود را ذکر کنید.
- به زبان استخدام کنندگان صحبت کنید: همانطور که تجربههای قبلی خود را توصیف میکنید، به این فکر کنید که استخدام کنندگان و کارفرماها در صنعت و شرکت مد نظرتان به دنبال چه مهارتهای خاصی هستند؟ اغلب، این مهارتها به عنوان کلمات کلیدی یا اصطلاحات یا عبارات کلیدی مرتبط با موقعیت شغلی هدف شما منعکس میشوند و شما میتوانید از این فرصت به سادگی و البته با هوشمندی استفاده کنید. کافیست شرح وظایف شغلی که برای آنها درخواست میکنید را بررسی کنید و رزومه کاری خود را بر اساس همان شرایط تدوین کنید. به عنوان مثال، اگر به دنبال موقعیتی در صنعت بازاریابی دیجیتال هستید، باید اصطلاحات بازاریابی دیجیتال مرتبط مانند «تست A/B»، «بازاریابی محتوا» یا «سئوی محلی» را در آن بگنجانید.
- در نگارش (و همچنین صحبتهایتان) فعال باشید: استخدامکنندگان ترجیح میدهند شما دستاوردهایتان را به زبانی فعال بنویسید. به جای نوشتن، «این شغل نیاز به تفکر خلاق و حل مسئله دارد»، بنویسید که «شما راه حلهای خلاقانهای برای مشکلاتی مانند […] پیدا کردید.» این نشان میدهد که شما رویکردی فعالانه به کار خود دارید (منفعل نیستید) و مجموعهای از مهارتهای ارزشمند را همراه خود وارد تیم میکنید.
- مثل یک رهبر صحبت کنید: علاوه بر استفاده از زبان فعال، کلماتی را انتخاب کنید که نشان دهنده مهارت رهبری و در دست گرفتن ابتکار عمل توسط شما باشد. براساس نوع سوابق و دستاوردهایتان، بهتر است به جای عبارت «مشارکت داشتم» بگویید «موفق به انجام […] شدم» و یا به جای «منجر شد به ایجاد…» بگویید «ایجاد کردم» و یا «توسعه دادم».
- اعداد و آمار را فراموش نکنید: هر جا که امکان دارد دستاوردهای خود را به صورت کمی بیان کنید. این امر موفقیت شما را برجسته و قابل لمستر میکند و همچنین به توصیفات شما اعتبار میبخشد و به استخدام کننده نشان میدهد شما نسبت به کار خود رویکردی هدفمند دارید. به عنوان مثال، اگر درباره تجربه خودتان به عنوان مدیر رویدادها صحبت میکنید، تعداد رویدادهایی که در هر سال سازماندهی کردهاید، محدوده بودجه و تعداد شرکت کنندگان را مشخص کنید (به عنوان مثال، من ۶ کنفرانس با بیش از ۵۰۰۰ شرکت کننده برگزار کردم و بودجه سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون تومان را مدیریت کردم).
- پیشرفت خود را نمایش دهید: ممکن است گاهی اوقات، اعداد و ارقامی برای ارائه در رزومه کاری در اختیار نداشته باشیم. در این موارد میتوانید بر پیشرفت حرفهای خود تاکید کنید و از مهارتهایی که به دست آوردهاید و مسئولیتهایی که در نقشهای مختلف خود به عهده گرفتهاید مثال بزنید.
- توضیحات را مختصر کنید: یکی از چیزهایی که استخدام کنندگان نمیخواهند بدانند، فهرست کامل همه کارهایی است که تا به حال انجام دادهاید. این امر نه تنها در مصاحبه شغلی، بلکه در رزومه کاری هم یک اشتباه بزرگ به حساب میآید. تجربههایی را در رزومه بیان کنید که به راحتی مهارتها و استعدادهای برتر شما که مرتبط با شغل مورد نظر هستند را منعکس کنند.
سوابق تحصیلی در رزومه کاری
به خاطر داشته باشید که در رزومه آن مواردی که برای استحدام کننده مهمتر هستند، در بالا قرار میگیرند. بسیاری از داوطلبان، رزومه سازها و قالبهای رزومه اصرار دارند که ابتدا سوابق تحصیلی و سپس سوابق شغلی را در رزوه کاری ذکر کنند. در صورتی که استخدام کنندگان و کارفرمایان تمایل دارند ابتدا سوابق شغلی و حرفهای و بعد از آن سوابق تحصیلی و آموزشی شما را ببینند. توصیه می کنیم سوابق تحصیلی را بعد از تجربههاو سوابق حرفهای قرار دهید، زیرا تجربه کاری شما بیشتر به استخدام کنندگان مربوط میشود.
با این اوصاف، اگر به تازگی فارغ التحصیل شدهاید (کمتر از یک سال پیش)، یا اگر سابقه تحصیلی شما ویژگی خاص و چشمگیری دارد، بخش تحصیلات را قبل از تجربه کاری قرار دهید.
اگر مدرک تحصیلی شما، حداقل لیسانس یا همان کارشناسی است، نیازی به درج اطلاعات دبیرستان خود نیست. اگر چندین مدرک دانشگاهی کسب کردهاید، ابتدا بالاترین سطح تحصیلات خود را ذکر کنید – به عنوان مثال، کارشناسی ارشد قبل از لیسانس.
سایر جزئیات مهم در رزومه کاری
برخی از کارجویان تلاش میکنند رزومه کاری خود را با طراحیهای رنگی خلاقانه، تصاویر، توصیف تیپ شخصیتی خود و موارد اینچنین خاص و برجسته کنند. سوال این است که آیا این سبک مناسب است یا خیر؟ پیشنهاد میکنم پاسخ به این سوال را از خودتان بپرسید. آیا این جزئیات شانس شما را برای دعوت به مصاحبه افزایش میدهد یا خیر؟ اگر پاسخ شما منفی است، از این کار صرف نظر کنید. به طور کلی، هرچه رزومه کاری شما مختصرتر و منظمتر باشد، حرفهای تر به نظر میرسد.
جزئیات و اطلاعات مهمی که توصیه میشود در رزومه کاری عنوان کنید:
- پاراگراف هدف یا درباره: افرادی که در امر رزومه نویسی تخصص دارند، درباره این که آیا پاراگراف هدف (به انگلیسی: Objective) یا درباره (به انگلیسی: About) در رزومه کاری الزامی هستند، اظهار نظر قطعی ندارند. این پاراگراف یک معرفی کوتاه است که علایق، مهارتها و نقاط قوت شما را توصیف میکند. همچنین میتوانید از این پاراگراف استفاده کنید برای بیان هویت حرفهای خود و آنچه که به دنبال آن هستید. اگر برای یک برند بزرگ درخواست میدهید که روزانه صدها رزومه دریافت میکند، بعید است که استخدام کنندگان این پاراگراف را بخوانند. با این حال، اگر برای یک موقعیت شغلی در شرکتی کوچک درخواست میدهید، این پاراگراف میتواند مفید باشد.
- تصویر: پیشنهاد من این است که عکس خودتان را در رزومه کاری قرار ندهید. عکس شما هیچ ارتباطی با قابلیتهای حرفهای و تخصصی شما ندارد و یک استخدام کننده حرفهای در ارزیابی خود نیازی به دیدن عکس شما ندارد. در عوض عکس حرفهای و مناسبی را برای پروفایل لینکدین و صفحات اجتماعی خود تهیه کنید. در نوشته نکات رزومه نویسی برای بازاریابی شخصی درباره عکس مناسب برای رزومه توضیح دادهام و نمونههایی را هم جهت الگوبرداری شما قرار دادهام.
- مهارتها: تواناییهای حرفهای مرتبط، برنامههای کامپیوتری خاصی که در آنها تسلط دارید، مانند فتوشاپ یا اکسل را در رزومه ذکر کنید. بیان مهارت های فردی در رزومه اهمیت زیادی دارد. همچنین زبانهای خارجی که به آنها مسلط هستید را نیز در رزومه ذکر کنید.
- فعالیتهای داوطلبانه: داوطلب شدن برای فعالیتهای اجتماعی یا هر کار غیرانتفاعی در صنعت تأثیر خوبی بر رزومه کاری شما دارد. اگر کار داوطلبانه انجام میدهید، توصیه میکنم آن را به طور خلاصه در رزومه خود ذکر کنید.
- سرگرمیها: اگر به نقاشی، شیرینی پزی، دویدن یا نواختن گیتار علاقه دارید، و در صورتی که این سرگرمیها باعث درخشش و برجسته شدن شخصیت شما میشوند، آنها را در رزومه ذکر کنید و در غیر این صورت نیازی به ذکر آنها نیست. به بیان سادهتر منظور من این است که سرگرمیهایی که یک نقطه قوت برای شما به حساب میآیند ارزش ذکر کردن در رزومه کاری را دارند؛ مانند فعالیتهای هنری که نشانه خلاقیت و ذوق شما هستند، عضویت در گروه موسیقی که نشان دهنده کنترل، هماهنگی و برنامهریزی شما است، و عضویت در تیم ورزشی که کار گروهی و یا روحیه شاداب و سرزنده شما را نشان میدهد.
بازخوانی و ویرایش نهایی رزومه کاری
پس از نوشتن رزومه، آن را با صدای بلند بخوانید تا مطمئن شوید که جریان و ارتباط جملات در آن به خوبی برقرار شده و هیچ غلط املایی یا دستوری در آن وجود ندارد.
علاوه بر این، در حین خواندن رزومه دقت کنید که تک تک جملات آن ارزشی را به رزومه اضافه کنند. یعنی فضای رزومه را با جملههای بی هدف پر نکنید. توضیحات شما باید شفاف و فعال (غیر منفعل) و مختصر باشند. به دنبال مترادفهای معنادار و فاخر باشید تا از تکرار عبارتها جلوگیری شود.
حضور خود در فضای آنلاین را گسترش دهید
حضور آنلاین حرفهای بخش مهمی از فرآیند درخواست شغل است. تا چند سال پیش تصور بر این بود که حضور در لینکدین برای استخدام در تیمهای داخلی اهمیتی ندارد و تنها برای افرادی که به دنبال مهاجرت هستند ضروری است. اما امروز این طور نیست و چه بسا استخدام کنندگان شرکتهای داخلی که به محض دریافت رزومه شما به لینکدین هم مراجعه میکنند تا بتوانند شناخت اولیهای از شما به دست آورند. بدیهی است که علاوه بر داشتن یک پروفایل حرفهای، فعالیت شما در شبکههای اجتماعی نیز از جمله فاکتورهایی است که قضاوت طرف مقابل درباره شما را جهت میدهد.
درست است که در این نوشته درباره رزومه کاری صحبت میکنیم، اما همین موضوع درباره افرادی که به دنبال تهیه رزومه تحصیلی هستند هم صدق میکند و ایجاد یک پروفایل حرفهای برای دریافت پذیرش تحصیلی نیز ضرورت دارد.
تحقیقات نشان داده است که ۹۳٪ از استخدام کنندگان قبل از دعوت شما به مصاحبه حضوری یا ویدیویی، شما را در گوگل جستجو می کنند.
بنابراین توصیه میکنم بعد از اینکه نوشتن رزومه کاری خود را تمام کردید، از آن صرفا جهت ارسال به کارفرماها استفاده نکنید و با افزودن اطلاعات به نمایه لینکدین خود و همچنین رزومه در سایتهای کاریابی، حضور آنلاین حرفهای خود را ارتقا دهید.
در این راستا از شبکه سازی و تولید محتوا نیز غافل نشوید. همان طور که گفتم استخدام کنندگان حضور آنلاین شما را مد نظر قرار میدهند. بنابراین با تولید محتوای حرفهای به راحتی میتوانید سطح دانش و معلومات و تجربه و دیدگاههای خود را به طرف مقابل نشان دهید و با همین روش نسبت به سایر رقبای خود برتری سب کنید. البته لازم است عادت کنید که به درخواستها و پیامها به موقع پاسخ دهید و از برقراری ارتباط در چارچوب حرفهای استقبال کنید.
پرسشهای متداول درباره نوشتن رزومه کاری
رزومه کاری مسیر زندگی حرفهای را به طور مختصر و مفید بیان میکند و به کارفرما و استخدام کنندگان به طور شفاف میگوید:
۱) من چه تخصصی دارم و عنوان حرفهای من چیست.
۲) من چه مهارتها و قابلیتهایی دارم.
۳) من تاکنون چه دستاوردهای حرفهای را کسب کردهام.
۴) با توجه به توضیحات آگهی شغلی و صنعت شما، من میتوانم چه کمکی به تیم شما بکنم.
۵) تحصیلات و دورههای آموزشی که گذراندهام چیست.
در یک رزومه کاری استاندارد این اولویتها را در نظر بگیرید:
– فرمت مناسب برای رزومه کاری را رعایت کنید.
– اطلاعات تماس را به طور کامل بنویسید.
– به سوابق شغلی در رزومه دقت و توجه داشته زیادی داشته باشید: استفاده از: قالب مناسب، بیان مناسب، عبارتهای فعال، آمار و ارقام،نمایش مسیر پیشرفت، اختصار
– بیان درست سوابق تحصیلی در رزومه را مد نظر قرار دهید.
– سایر جزئیات را در رزومه به درستی وارد کنید: پاراگراف هدف، تصویر پروفایل، مهارتها، فعالیتهای داوطلبانه، سرگرمیها
4 دیدگاه
هیچ جا ندیدم این طور کامل و با دست و دل بازی درباره نوشتن رزومه کاری صحبت کنن. مدیر پویا دمت گرم.
سلام و سپاس از شما. هدف ما فقط این هست که مطالب مدیر پویا برای شما و همه خوانندگان مفید باشه.
خوب بود مرسی
درود بر شما
موفق باشید.