نشان دادن مهارت های فردی در رزومه
فهرست مطالب
بیان مهارت های فردی در رزومه حرفهای کافی نیست و لازم هست که آنها را نشان بدهیم. این یکی از نکاتی است که همیشه در مطالب و دروههای نگارش رزومه و انگیزه نامه مدیر پویا به آن اشاره میشود. اگر مهارتها و قابلیتهای ما در رزومه به درستی منعکس نشود، استخدام کنندگان چگونه باید متقاعد شوند که با ما تماس بگیرند؟
وقتی از نشان دادن مهارت های فردی در رزومه صحبت میکنیم، به نوعی داریم به نگرش خود نسبت به زندگی حرفهای اشاره میکنیم. در واقع، یک فرد حرفهای و کاربلد ویژگیهای مختلفی دارد. ما براساس سالها تجربه در زمینه نگارش رزومه و انگیزه نامه ، در این نوشته مواردی را گردآوری کردهایم که میتوانید برای توصیف و نشان دادن مهارتهای حرفهای خود از آنها استفاده کنید. امیدواریم با استفاده از این نکات بتوانید رزومه خود را ارتقا دهید و شغل رویایی خود را به دست آورید.
مطالعه این مطلب در به دست آوردن دیدگاه حرفهای درباره این که رزومه چیست و همچنین در بالا بردن شانس دیده شدن رزومه شما موثر است.
مهارتهای برجسته
هرکدام از ما توانمندیهای متعددی داریم. اما واقعا مهارتها و قابلیتهایی که در آنها بهتر از بقیه باشیم انگشت شمار هستند. اینها همان مواردی هستند که در حین رزومه نویسی باید برجسته شوند. چه دستاوردهایی را طی چند سال اخیر به طور مکرر کسب کردهاید؟ این موارد مربوط به پتانسیلهای پرورش یافته وجود شما هستند که در آن میتوان ثبات را پیدا کرد.
به عنوان مثال، اگر در دانشگاه، همیشه و به طور مداوم نمرات خوبی کسب کردهاید، میتوانید عبارت «معدل بالا در هر ۸ ترم» را در توضیحات سوابق تحصیلی در رزومه ذکر کنید. این نحوه نگارش رزومه به استخدام کنندگان نشان میدهد که نمرات شما در تمام مدت تحصیلتان ثابت بوده (و البته نمرات بالایی کسب کردهاید).
همچنین میتوانید ثبات در یک محیط کاری را در رزومه خود نشان دهید. برای مثال، میتوانید عبارت «رسیدن به رکوردی بیشتر از اهداف فروش در طول دوره ۱۵ ماهه» را برای این منظور در نظر بگیرید.
هدفمندی و تمرکز
نشان دهید که چگونه تمام تجربیات شما به یک هدف واحد منجر شده است. اگر کارفرمایان ببینند که هر کاری که انجام دادهاید شما را به تدریج به هدف نهایی شغلیتان نزدیکتر کرده است، میدانند که میتوانند روی شما حساب کنند. اما در بسیاری از موارد چنین نیست و ما براساس هدف مشخص و ثابتی تلاش نکردهایم. در این صورت، اول هدف شغلی خود را در ذهنتان در نظر بگیرید و بعد تجربیات خود را به گونهای چارچوببندی کنید که پیشرفت به سوی آن هدف را نشان دهد.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
به عنوان مثال، فرض کنید میخواهید یک موقعیت شغلی بازاریابی رسانههای اجتماعی را به دست آورید. تجربه داوطلبانه شما در پناهگاه حیوانات چطور میتواند با این هدف هم راستا شود؟ آیا در آن زمان در ایجاد و یا تدوین استراتژی و یا تولید محتوای هیچ کدام از پروفایلهای رسانههای اجتماعی برای آن پناهگاه کمک کردهاید؟ میتوانید به تجربههای متعددی که شاید الان فراموششان کردهاید فکر کنید و سرنخهایی را در فعالیتهای گذشته خود پیدا کنید که به هدف شما مربوط باشند و سعی کنید هر فعالیت و شغلی که تا امروز تجربه کردهاید را به عنوان پلهای برای رسیدن به هدفتان توصیف کنید.
در اینجا با تاکید اضافه میکنم که هرگز در رزومه خود خلاف واقعیت را بیان نکنید، بلکه به این فکر کنید که چگونه میتوانید تجربههای واقعی خود را به هم متصل کنید و توضیح بدهید که از عهده وظایف آن موقعیت شغلی بر میآیید. در غیر این صورت و اگر نتوانید مسئولیتتان را به درستی ایفا کنید، به دست آوردن آن شغل هم برایتان فایده بلند مدت نخواهد داشت و به زودی مجبور میشوید آن را ترک کنید.
ایجاد انگیزه
آیا قبول دارید که برای یک کارفرما خوشایند نیست که یکی از کارکنان فرد بی انگیزهای باشد؟ نقطه مقابل چنین همکاری چیست؟ فردی که انگیزه دارد؟ نه! فردی که انگیزه دارد و به دیگران هم انگیزه میدهد. حتی ممکن است کارکنان بتوانند در مدیران خود هم انگیزه ایجاد کنند و یا برای آنها الهام بخش باشند. حتما اتفاق افتاده است که به دیگران انگیزه دادهاید یا پروژهای را رهبری کردهاید، حتی در دوره دانشگاه و یا در جمع خانواده و دوستان. در حین نشان دادن مهارت های فردی در رزومه سعی کنید به بهترین نحو به توانایی رهبری و ایجاد انگیزه اشاره کنید و این قابلیت خود را دست کم نگیرید.
به عنوان مثال، میتوانید بنویسید، «ایجاد انگیزه در اعضای تیم تهیه گزارش آزمایشگاه در شرایطی که زمان کافی وجود نداشت.» برای نشان دادن این روحیه میتوان از فعالیتهای فوق برنامه و یا داوطلبانه نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر کاپیتان تیم والیبال بودید، میتوانید بنویسید: «به عنوان کاپیتان، با برنامههای تفریحی کوتاه، انگیزه اعضای تیم را بالا نگه داشتم.»
مدیریت زمان
در حین نوشتن مهارت های فردی در رزومه توانایی شما در مدیریت زمان اهمیت زیادی دارد. برای نشان دادن این مهارت، زمانهایی را به یاد بیاورید که مجبور شدید کارها و درخواستهای متعددی را فهرست کنید و طی مدت زمان کوتاهی انجام دهید. ممکن است این تجربه در زمان دانشگاه و یا در دوره فعالیت شغلی برای شما اتفاق افتاده باشد.
اما به هر حال، خوب است که این تجربه و نتایج آن را در رزومه نویسی منعکس نمایید. یک فرد حرفهای میتواند فشار و تعدد کارها را با اولیتبندی متعادل کند تا هم در کار و هم در زندگی شخصی موفق باشد. رزومه شما باید در غیاب شما به کارفرما نشان دهد که میدانید چگونه زمان خود را به خوبی مدیریت کنید.
برای مثال، در صورتی که برداشت استخدام کننده از رزومه شما این باشد که: موفق شدهاید در دانشگاه نمرات خوبی کسب کنید، در حالی که هم زمان به صورت پاره وقت کار میکردید، یا این که یک کار داوطلبانه مانند بلاگ نویسی انجام میدادید، برای وی محرز میشود که شما فرد موثر و توانمندی هستید که قادر است زمان خود را مدیریت کند.
حالا تصور کنید مانند بسیاری از داوطلبها، با وجود چنین تجربیاتی، در رزومه خود فقط بنویسید مهارت مدیریت زمان! در این صورت کارفرما نمیتواند هیچ حسی از این عبارت شما به دست آورد و پیش خود میگوید این مهارتها که به صورت کلیشهای در همه رزومهها نوشته شده و مهم نیستند.
الهام بخش و شروع کننده
درباره هر پروژهای که خودتان آن را خلق کردهاید توضیح دهید. بخشی از مهارت های فردی در رزومه میتواند به کارهایی مربوط شود که شما خودتان برای رفع یک مشکل آنها را تعریف و اجرا کردهاید. آیا تاکنون به صورت خودجوش اقدام به نوشتن یک مقاله یا کتاب کردهاید؟ آیا در مجتمعی که ساکن هستید، مسئولیتی مثل سر و سامان دادن به امور تعمیر و نگهداری بنا یا مدیریت مالی را برعهده گرفتهاید؟
به طور کلی، الهام بخش و شروع کننده کسی است که خودش دست به کار میشود به جای این که منتظر بماند تا شخص دیگری راه حل پیشنهاد دهد یا کار را انجام دهد. در نگارش رزومه به مشکلاتی اشاره کنید که شما راه حلی برای آنها پیشنهاد کردهاید و آن راه حل منجر به بهبود شده، حتی اگر کوچک و اندک باشد.
به عنوان مثال، میتوانید بنویسید، «حذف فرآیندهای متعدد گزارش دهی که زمان تولید را ۱۵٪ کمتر کرد». این رویکرد به استخدام کننده نشان میدهد که شما برای انجام کار قادر به در دست گرفتن ابتکار عمل هستید و از کار سخت نمیترسید.
وفاداری به سازمان
وقاداری به سازمان یکی دیگر از ویژگی های فردی و حرفه ای مهم در رزومه نویسی به شمار میرود. تجربههای کاری که طی آنها برای مدت طولانی در یک شرکت کار میکردید را برجسته کنید. اگر تمایل دارید چندین سال با یک کارفرما بمانید، این کار به آنها نشان میدهد که شما به سازمان وفادار هستید. آنها باید مطمئن باشند که شما به جای پریدن از شاخهای به شاخه دیگر، برای مدت قابل توجهی در آن شغل میمانید و برای آنها ارزش سرمایه گذاری بابت آموزش و حمایت را دارید.
به عنوان مثال، فرض کنید شما طی دوران دبیرستان و دانشگاه، به مدت ۶ سال با یک کافیشاپ همکاری کردهاید. حتی ممکن است در حال حاضر زمان زیادی از آن تجربه گذشته باشد، یا این که شما دنبال شغل کاملا متفاوتی بگردید. اما با ذکر آن تجربه در رزومه، به روشنی کارفرما را متقاعد میکنید که در ذهنش جلوی گزینه وفاداری شما به سازمان، علامت تایید بزند.
عشق به کار
استخدام کنندهها، کارفرماها و اساتید دانشگاه تمایل دارند فردی را قبول کنند که عاشق انجام دادن وظایف شغل مورد نظر است. در این مورد، این وظیفه شماست که مثالها و موقعیتهایی را بیان کنید که توانستهاید کاری را با علاقه زیاد و کیفیت خیلی بالا انجام دهید.
کارمندان با اخلاق حرفهای بالا، کارمندان متعهد و مسئولیت پذیری هستند که نتیجه کار برایشان مهم است. حتما تا حالا دیدهاید که در برخی از آگهیهای استخدامی ذکر میشود که به دنبال فردی نتیجهگرا (به انگلیسی: Results Oriented) هستیم. بنابراین، هنگام نوشتن رزومه و یا حتی بیان شفاهی تجربههای خود، درباره مواردی از تلاش بیشتر برای اطمینان از موفقیت پروژه صحبت کنید.
به عنوان مثال، بنویسید: «فعالیت در ساعات اضافه و آخر هفتهها به منظور ارائه پروژه در موعد مقرر.»
میتوانید از تجربه تقدیر و یا جوایز نیز استفاده کنید! مثلا میتوانید بنویسید، «دریافت تقدیر از مدیر عامل بابت پاسخ دقیق به شکایات مشتریان.»
میتوانید با دنبال کردن علاقمندیها شغل ایدهآلی که عاشقش هستید را پیدا کنید.
مسئولیت پذیری
مسئولیت پذیری از مهمترین مهارتهای حرفهای و استخدامی است که لازم است در رزومه نشان داده شود. با یک توضیح ساده، منظور از مسئولیت پذیری را شفافتر بیان میکنم. تصور کنید مدیر شما یک دغدغه را مطرح میکند. مثلا به شما میگوید بهتر است گزارشاتی را به مدیر عامل ارائه دهیم، یا بهتر است کیفیت محتوای وبسایتمان را ارتقا دهیم. از نظر او یک فرد مسئولیت پذیر، طی چند روز آینده، آن کارها را انجام داده است.
وقتی مدیر شما از دغدغههایش میگوید معنایش این است که آن کارها مهم هستند و باید انجام شوند. در همین لحظه بهترین اتفاقی که او انتظارش را دارد این است که شما مثل سوپرمن ظاهر شوید و بگویید آن کار انجام شده است. منظور این نیست که شما باید فراتر از وظایف خود کار کنید، بلکه منظور نزدیک شدن به تفکر و اولویتبندی مدیر و درک استرسهای او و مهمتر از همه همراهی با او است. سپس در توضیحات آن شغل به جای فهرست کردن مسئولیتهای روزمره، تا جایی که ممکن است، معیارهای عملکرد را لحاظ کنید تا کارفرمایان بالقوه بتوانند ارزیابی کنند که شما چقدر خوب عمل کردهاید.
همکاری با دیگران
در حین نوشتن مهارت های فردی در رزومه به تجربههای کار گروهی اشاره کنید که در آنها وظیفهای داشتید یا وظایفی را به دیگران محول کردهاید. شخصی با مهارتهای بین فردی قوی، با دیگران به خوبی همکاری میکند و میداند که کجا باید کارها را خودش انجام دهد و کجا باید به دیگران محول کند تا پروژه به صورت مطلوبی به پایان برسد. تجربیاتی را بیان کنید که نشان میدهند شما در همکاری تیمی یک عضو موثر هستید.
به عنوان مثال، میتوانید بنویسید «همکاری نزدیک با نمایندگان ۴ دپارتمان برای طراحی کمپین بازاریابی که درآمد شرکت را ۱۰٪ افزایش داد.»
همچنین تجربه ورزشها یا فعالیتهای فوق برنامه گروهی نیز نشان میدهد که شما در teamwork عالی هستید.
انضباط شخصی
از بیان دستاوردها برای نشان دادن انضباط شخصی در رسیدن به هدف استفاده کنید. مهم نیست که آن هدف چقدر کوچک یا بزرگ باشد. حتما در رزومه شما جایی برای آن وجود خواهد داشت. در رزومه نویسی به کارفرمایان نشان بدهید که شما دارای انضباط شخصی (به انگلیسی: self-discipline) هستید که کمک میکند به دستاوردهای ارزشمندی که میخواهید برسید. دستاوردهای تحصیلی، سرگرمیها و سایر فعالیتهای فوق برنامه، نظم و انضباط شخصی شما را به خوبی نشان میدهند.
پرسشهای متداول درباره نوشتن مهارت های فردی در رزومه
یک فرد حرفهای و کاربلد ویژگیها و مهارتهای مختلفی دارد. معمولا همین ویژگیها کارفرما را متقاعد میکنند که با وی مصاحبه انجام دهد و او را استخدام کند:
هدفمندی و تمرکز
ایجاد انگیزه
مدیریت زمان
الهام بخش و شروع کننده
وفاداری به سازمان
عشق به کار
مسئولیت پذیری
همکاری با دیگران
انضباط شخصی
مسئولیت پذیری یکی از مهمترین موارد در لیست مهارت های شغلی به حسب میآید. منظور از مسئولیتپذیری این نیست که شما باید فراتر از وظایف خود کار کنید، بلکه منظور نزدیک شدن به تفکر و اولویتبندی مدیر و درک استرسهای او و مهمتر از همه همراهی با او است.
هرکدام از ما توانمندیهای متعددی داریم. اما واقعا مهارتها و قابلیتهایی که در آنها بهتر از بقیه باشیم انگشت شمار هستند. اینها همان مواردی هستند که باید در رزومه برجسته شوند. چه دستاوردهایی را طی چند سال اخیر به طور مکرر کسب کردهاید؟ این موارد مربوط به پتانسیلهای پرورش یافته وجود شما هستند که در آن میتوان ثبات را پیدا کرد.
1 دیدگاه
سلام خسته نباشید ممنون بابت مطالب خوبتون