تفاوت بخش «درباره من» و «هدف» در رزومه
فهرست مطالب
فکر میکنید رزومه شما به یک بخش درباره من نیاز دارد و یا بخشی با عنوان هدف؟ این بخش پاراگرافی است که در ابتدای رزومه کاری و یا رزومه تحصیلی و بعد از اطلاعات فردی و تماس مینویسیم. قصد کاندیدا از ارسال رزومه تعیین کننده عنوان این پاراگراف است:
- بخش درباره من که در رزومه انگلیسی به عنوان Summary یا About و یا Profile نوشته میشود.
- بخش هدف که در رزومه انگلیسی آن را Objective مینامیم.
تفاوت بین بخش درباره من (یا خلاصه) و هدف در رزومه چیست؟
بخش درباره من و یا هدف پاراگرافهای کوتاهی هستند که بعد از اطلاعات فردی و تماس در رزومه قرار میگیرند، ولی کارکردهای متفاوتی دارند. میتوان گفت نوشتن هر دوی این پاراگرافها در رزومه اختیاری و هدف از نوشتن آنها، بیان خلاصهای از توانمندیها و یا صلاحیتهایمان است تا به کارفرمایان امکان مرور سریعتر مجموعه مهارتهای صاحب رزومه را بدهد.
اینکه بخش درباره من و یا هدف را انتخاب کنید به تجربه کاری، سطح شغلی و موقعیتی که برای آن درخواست میدهید بستگی دارد. در ادامه اطلاعات بیشتری را برای تصمیم گیری در این مورد مطالعه خواهید کرد.
بخش درباره من در رزومه چیست؟
بخش درباره من رزومه یک نمای کلی و مختصر از توانمندیها و صلاحیتهای شما برای به دست آوردن شغل مورد نظر است.
این پاراگراف میتواند شامل اطلاعاتی چون اهداف، تجربههای حرفهای، تحصیلات و مهارتهای مرتبط یا پروژههای کلیدی کارفرما باشد. هرچند که شما در مهارتها و توانمندیهای خودتان را به طور کامل در رزومه بیان میکنید، پاراگراف درباره من (یا خلاصه) معمولاً کمی طولانی تر از هدف است و قرار است به استخدام کننده بگوید که چرا شما برای این موقعیت مناسب هستید؟
در این زمینه مطالعه نوشته ذکر مهارتها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه به شا کمک خواهد کرد.
برخی از استخدام کنندگان توصیه میکنند در رزومه به جای پاراگراف هدف از بخش درباره من استفاده کنید. زیرا بخش درباره من، معمولاً اطلاعات بیشتری را درباره سوابق حرفهای در بر دارد و شامل یک خلاصه و عنوان حرفهای و خلاصهای از مهمترین مهارتها و مدارک متقاضی را ارائه میدهد.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
پاراگراف خلاصه یا درباره من برای متخصصان باتجربه که هدفشان نشان دادن کاربرد مهارتها و همچنین طیف یا عمق تجربیات گذشته است، بسیار کارآمد است. به همین دلیل نوشتن یک پاراگراف درباره من حرفهای برای رزومههایی که در وبسایتهای کاریابی و یا در لینکدین بارگذاری میکنیم مفید است.
نمونههای بخش درباره من (یا خلاصه) در رزومه
در صورتی که میخواهید در رزومه بخش درباره من را اضافه کنید، مثالهایی که در ادامه ارائه شدهاند را مظالعه کنید تا با ساختار یک خلاصه حرفهای برای رزومه آشنا شوید:
تکنسین تعمیر و نگهداری
کارشناس تعمیر و نگهداری تحلیلی با بیش از ۵ سال تجربه با تمرکز بر پیچیدگیهای تجهیزات و ابزار دقیق. بسیار سازگار و متمرکز بر ارائه نتایج بدون خطا، همراه با شرایط کار ایمن و خدمات با کیفیت.
کارشناس ارشد خدمات مشتری
کارشناس ارشد خدمات مشتری با بیش از ۱۵ سال تجربه در محیطهای ارتباط با مشتری و مرکز تماس. مهارت در تبدیل بازخورد مشتری به دادههای قابل تحلیل همراه با خروجی عملی که باعث افزایش درآمد، افزایش وفاداری مشتری و بهبود فرآیندها میشود.
پرستار
پرستار ارشد بخش دیالیز با بیش از ۳ سال تجربه در ارتقا و بازیابی سلامت بیماران، ایجاد روابط پایدار با آنها و جلب اعتماد بیمار. تسلط به تجهیزات مدرن بخش دیالیز بیمارستانها و روحیه فعالیت بدون خستگی در ساعات کاری طولانی مهمترین مهارتهایی هستند که باعث موفقیت من در این حرفه شدهاند.
نکات مهم مربوط به بخش درباره من رزومه
هنگام نوشتن بخش درباره من یا خلاصه رزومه حرفهای به یاد داشته باشید:
- تمرکز را حفظ کنید: رزومه شما یک سند بازاریابی شخصی است. این پاراگراف کارهایی که شما میتوانید برای کارفرما انجام دهید را بیان میکند و نه کاری که کارفرما میتواند برای شما انجام دهد.
- مختصر نویسی بسیار مهم است: از آنجایی که کارفرمایان رزومهها را به سرعت مرور میکنند، مختصر نگه داشتن این پاراگراف به آنها کمک میکند تا درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. استفاده از عبارات به جای جملات کامل در رزومه یک هنجار به جا و حرفهای است. علاوه بر این، دقت داشته باشید که در پاراگراف درباره من از ضمایر شخصی استفاده نمیشود. یعنی جملات را بدون عبارت من یا I یا my بنویسید.
- از جملات کلی اجتناب کنید: از جملات کلی مانند «جستجوی موقعیتی با فرصت رشد و پیشرفت» یا «جستجوی موقعیتی برای پیشرفت شغلی» اجتناب کنید. همه متقاضیان میخواهند برای شرکتهای در حال توسعه کار کنند یا تمایل به پیشرفت دارند و بنابراین بیان این جملات کمکی به برجسته شدن شما نمیکند.
بخش هدف در رزومه چیست؟
پاراگراف هدف رزومه یک عبارت کوتاه یک تا دو جملهای است که اهداف شغلی شما را بیان میکند. این پاراگراف نوع شغل و موقعیتی که به دنبال آن هستید و یا مهارت خاصی که قصد ایجاد آن را دارید را بیان میکند.
به طور سنتی، پاراگراف هدف رزومه به سادگی هدف کارجو را بیان میکرد. مثلا:
- «به دنبال به دست آوردن موقعیت کارشناس بازاریابی و فروش در صنعت تبلیغات.»
با این حال، این نوع بیان هدف در سالهای اخیر تغییر کرده و به نحوی نوشته میشود که اطلاعات بیشتری از صاحب رزومه ارائه دهد. به عنوان مثال:
- «کارشناس بازاریابی ایمیلی با ۱۰ سال تجربه حرفهای به دنبال موقعیت شغلی جدید در زمینه SEM و تبلیغات»
پاراگراف هدف، همان طور که از نامش هم پیدا است، بر هدف کارجو تمرکز دارد. این متن مختصر و متناسب با شغل مورد نظر شما نوشته میشود. اما در نهایت به یاد داشته باشید که پاراگراف هدف کمتر مورد استفاده قرار میگیرد و در حال حاضر افراد بیشتر تمایل دارند در رزومه از پاراگراف درباره من یا خلاصه استفاده کنند.
نمونههای بخش هدف در رزومه
در ادامه چند نمونه پاراگراف هدف برای رزومههای حرفهای را مرور میکنیم.
دستیار مدیر عامل
هدف من استخدام به عنوان دستیار مدیر عامل و همکاری با یک تیم نوآور و مبتکر در صنعت تولید است تا از این فرصت برای پیشرفت و توسعه مهارتهای حرفهای و فردی استفاده کنم.
عکاس
عکاس با توانایی توجه به جزئیات (جزئیات گرا) با بیش از ۱۰ سال تجربه حرفهای و به دنبال موقعیت تمام وقت در یک تیم تولید محتوای حرفهای.
هماهنگ کننده پروژه
هماهنگ کننده پروژه با ۲ سال تجربه فعالیت موثر در آکادمی آموزش عالی و به دنبال موقعیتی در سازمانهای مشابه و با امکان اجرای پروژههایی با مسئولیت حساستر.
پرسشهای متداول درباره بخش درباره من و هدف در رزومه حرفهای
پاراگراف هدف رزومه یک عبارت کوتاه یک تا دو جملهای است که اهداف شغلی شما را بیان میکند. این پاراگراف نوع شغل و موقعیتی که به دنبال آن هستید و یا مهارت خاصی که قصد ایجاد آن را دارید را بیان میکند.
بخش درباره من رزومه یک نمای کلی و مختصر از توانمندیها و صلاحیتهای شما برای به دست آوردن شغل مورد نظر است. این پاراگراف میتواند شامل اطلاعاتی چون اهداف، تجربههای حرفهای، تحصیلات و مهارتهای مرتبط یا پروژههای کلیدی کارفرما باشد.
پاراگراف درباره من (یا خلاصه) معمولاً کمی طولانی تر از هدف است و قرار است به استخدام کننده بگوید که چرا شما برای این موقعیت مناسب هستید؟
تمرکز مطالب این پاراگراف را حفظ کنید.
مختصر نویسی بسیار مهم است.
از به کار بردن جملات کلی پرهیز کنید.