نوشتن انگیزه نامه برای شرکت ها و استخدام کنندگان آلمانی – راهنمای کامل✔️
فهرست مطالب
- ۱ چرا انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی مهم است؟
- ۲ انگیزه نامه برای چه موقعیتهایی ارائه میشود؟
- ۳ تفاوت انگیزه نامه با کاور لتر – Motivation Letter vs Cover Letter
- ۴ ساختار انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
- ۵ متمایز کردن انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
- ۶ پرسشهای متداول درباره انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
مهمترین مشکل داوطلبهای استخدام در آلمان این است که متاسفانه پاسخی از شرکتها دریافت نمیکنند. نکته مهم و کلیدی در تهیه انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی این است که به مدیر استخدام کننده نشان بدهید که چرا شما بهترین داوطلب برای این موقعیت شغلی هستید؟ چرا او باید از بین همه داوطلبها با شما تماس بگیرد و شما را استخدام کند؟
از همین ابتدا پیداست که این کار ساده نیست و به خودی خود یک هنر محسوب میشود که باید آن را بیاموزیم و به کار ببریم تا شانسمان برای پیدا کردن موقعیت شغلی در آلمان افزایش پیدا کند.
در فرآیند استخدام در شرکتهای آلمانی، ممکن است از داوطلبان به جای انگیزه نامه، Cover Letter درخواست شود. رویکرد هر کدام از این دو سند متفاوت و مشخص است، مگر این که طی توضیحاتی از داوطلبان بخواهند در کاور لتر یا انگیزه نامه خود به سوالات خاصی پاسخ دهند که در این صورت تکلیف مشخص است.
هدف از نوشتن انگیزه نامه جلب توجه هر چه بیشتر استخدام کنندگان است. اما در هنگام نوشتن نامه یک مشکل بزرگ پیش میآید: انگار کلمات مناسبی برای این نامه مهم پیدا نمیکنید! حتی در شرایطی که برای موقعیت شغلی واقعا هیجان زده هستید و میدانید که باید این علاقه را بروز دهید. به همین دلیل بیشترین تمرکز این نوشته مدیر پویا بر روی ساختار انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی است تا به شما بگویم دقیقاً باید چه چیزی در نامه بنویسید تا به هدفتان نزدیک و نزدیکتر شوید.
من پویا محمدی هستم، بنیانگذار مدیر پویا و مدرس نگارش رزومه، نگارش پروفایل لینکدین و نگارش انگیزه نامه (SOP) و قصد دارم به شما کمک کنم تا در زندگی حرفهای خود پیشرفت کنید.
چرا انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی مهم است؟
حتما شنیدهاید که هر کار کوچک و بزرگی که انجام میدهیم نیاز به انگیزه دارد. استخدام کنندگان در آلمان تمایل دارند بدانند انگیزه شما از این که میخواهید به تیم آنها ملحق شوید چیست؟ این سوال خیلی کوتاه است، اما پاسخ شما برای آنها اهمیت زیادی دارد.
بنابراین در حین نوشتن انگیزه نامه کاری برای آلمان به این فکر کنید که چرا میخواهید در آن شرکت استخدام شوید؟ اگر به آنها بگویید «بین صدها درخواستی که ارسال کردم، یکی هم برای شما فرستادم!» آیا برایشان خوشایند است؟ آیا در این صورت باز هم به شما به دید همان کاندیدای خاص که باید وارد پروسه مصاحبه شود نگاه میکنند؟
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
انگیزه نامه برای چه موقعیتهایی ارائه میشود؟
انواع موقعیتهایی که معمولا لازم است برای آنها انگیزه نامه بنویسید عبارت هستند از:
- پذیرش تحصیلی در دانشگاه یا کالج در آلمان
- فعالیت در یک سازمان غیر انتفاعی در آلمان
- کارآموزی در یک شرکت آلمانی
- فعالیت داوطلبانه در یک شرکت آلمانی
تفاوت انگیزه نامه با کاور لتر – Motivation Letter vs Cover Letter
قبل از هر چیز باید مطمئن شوید که آیا کارفرما از شما انگیزه نامه میخواهد یا کاور لتر؟ در حین نوشتن انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی به تفاوت بین این دو سند دقت کنید. کاور لتر بیشتر یک معرفی اجمالی از رزومه شما برای مدیر استخدام کننده است، در حالی که انگیزه نامه مانند یک پیشنهاد فروش تاثیرگذار و با ماهیت تبلیغاتی است.
کاور لتر بیشتر بر مهارتها و تجربه شما تمرکز دارد و انگیزه نامه (همانطور که از نامش پیداست) انگیزه شما برای به دست آوردن آن موقعیت را نشان میدهد.
در اینجا این سوال پیش میآید که آیا ارائه انگیزه نامه کاری و آنچه در آن مینویسیم واقعاً مهم است؟ از این گذشته، شما برای نوشتن رزومه و تدوین اطلاعات آن بسیار زحمت کشیدهاید. پس در این شرایط جایگاه رزومه کجاست؟
نکته اینجاست: مدیران شرکتها و استخدام کنندگان کنجکاو هستند بدانند که آیا شما قلباً میخواهید با آنها همکاری کنید؟ و چه اندازه در مورد کاری که آن شرکت انجام میدهد هیجان زده و مشتاق هستید؟ با این توضیح، یک انگیزه نامه خوب این پتانسیل را دارد که بازی را تغییر دهد. این سند میتواند رزومه شما را تقویت کند، مسیری که پیمودهاید را توجیه کند و همچنین به طور بالقوه به شما کمک کند تا فقدان برخی مهارتها و تجربههای مرتبط را جبران کنید؛ با نشان دادن اشتیاق محض!
ساختار انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
یک انگیزه نامه استاندارد، معمولا در یک صفحه نوشته میشود و متن آن از سه بخش مهم تشکیل شده است:
- مقدمه
- بدنه
- جمعبندی
در ادامه، توضیحات کلی درباره اطلاعاتی که باید در هر بخش ارائه دهید، آمده است:
مقدمه
مقدمه یک معرفی کوتاه و جذاب در مورد خودتان است. همچنین در این بخش دلیل درخواست خود را نیز بیان میکنید. به عنوان یک مثال خوب، در حین نوشتن مقدمه فرض کنید که یک مجری تلویزیون در حال مصاحبه با شما به عنوان یک کارشناس است و میخواهد شما را در ۳۰ ثانیه معرفی کند.
محتوای این معرفی این است که شما که هستید و چه کار مهمی انجام دادهاید؟ میتوانید به مخاطب بگویید در کجا کار میکنید و رویکرد حرفهای شما چیست؟ به طور کلی در مقدمه انگیزه نامه یا SOP این اطلاعات ذکر میشود:
- اطلاعات شخصی شما: که هستید و چه میکنید؟ (در پاسخ میتوانید به عنوان حرفهای و یا مقطع تحصیلی خودتان اشاره کنید.)
- موقعیتی که این درخواست را برای به دست آوردن آن ارسال کردهاید را ذکر کنید؛ به نحوی که خواننده به راحتی متوجه شود که کدام موقعیت شغلی مد نظر شما است؟
- به طور کلی بگویید چرا این درخواست را ارسال میکنید؟
- فراموش نکنید که اطلاعات تماس خود را در بالای انگیزه نامه بنویسید. در نظر داشته باشید که فرمت ظاهری نامههای فارسی با مکاتبات رسمی بینالمللی متفاوت است و طبیعتا لازم است که شما هم از فرمت مناسب استفاده کنید.
متن یا بدنه انگیزه نامه
بدنه، بخش اصلی انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی است. اینجاست که باید خودتان را تبلیغ کنید و توانمندیهایتان را معرفی و عرضه نمایید. در این بخش بهتر است از بیان روایت گونه برای برجسته کردن اشتیاق، دستاوردها و مهارتهای خود استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که صداقت در نوشتن رزومه و نوشتن انگیزه نامه یک اصل مهم است. از حقیقت فاصله نگیرید و مطمئن باشید افرادی که انگیزه نامه شما را میخوانند، میتوانند یک داستان ساختگی را از داستان واقعی تشخیص دهند.
جمعبندی
در انتهای انگیزه نامه، با یک جمعبندی کار را تمام کرده و نامه را آماده ارسال کنید. در این بخش باید:
- نکات اصلی را به طور خلاصه بیان کنید.
- یک بار دیگر به هدف کلی خود اشاره کنید.
- از خواننده تشکر کنید و یک عبارت محترمانه و رسمی در پایان نامه ذکر کنید؛ مثلاً با احترام!
متمایز کردن انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
برای این که درخواستهای شما برای استخدام منجر به دریافت بازخورد شود، باید انگیزه نامه خود را از بقیه متمایز کنید. اما در عمل چطور میتوانیم این کار را انجام دهیم؟ چگونه میتوان به یک انگیزه نامه متمایز دست یافت؟
به عنوان یک قاعده اصلی، اولاً باید از کلی گویی اجتناب کنید و ثانیاً، با تطبیق دادن انگیزه نامه با سازمان یا موقعیت شغلی (یا تحصیلی) خاصی که برای آن درخواست میکنید، به انگیزه نامه خود عمق بیشتری دهید:
- در مورد این که برای چه موقعیت و چه شرکتی درخواست ارائه میدهید، اطمینان کامل داشته باشید. برخی داوطلبها با دیدن نام شرکت، بلافاصله درخواست خود را برای آگهی استخدام ارسال میکنند و گاهی هم با مد نظر قرار دادن عنوان شغلی، بدون دقت به نام شرکت و صنعتی که در آن مشغول است، درخواستشان را میفرستند. منطقی است هم درباره شرکت و هم شرح وظایف شغل اطلاعات اولیه داشته باشید. در بیشتر موارد، این اطلاعات در خود آگهی شغلی ارائه شده است.
- اگر متوجه شدید که درخواست شما توسط چه کسی ارزیابی میشود، بهتر است انگیزه نامه مستقیماً خطاب به آن فرد باشد (مثلاً «خانم جونز عزیز» به جای «مدیر استخدام عزیز»).
- در مورد الزامات موقعیت شغلی تحقیق کنید. سه شرط اصلی برای این موقعیت چیست؟ چگونه آن شرایط را برآورده میکنید؟
- به خواننده نشان بدهید که واقعاً میخواهید وارد آن شرکت و آن موقعیت شوید (اما اصرار نکنید). همانطور که خودتان را تبلیغ میکنید، با هوشمندی ابراز علاقه کنید و اشتیاق خود را نشان دهید. به همین صورت دانش عمیق خود را بروز دهید، اما از خودنمایی دوری کنید.
- هیچ اطلاعات خلاف واقعیتی را بیان نکنید! همچنین، هرگز حقیقت را جعل نکنید. چرا که در این صورت خواننده انگیزه نامه شما دیر یا زود متوجه آن خواهد شد و اگر این اتفاق بیفتد، درخواست شما رد میشود.
در همین راستا و برای این که اطلاعات شما درباره انگیزه نامه برای سفارت آلمان کامل شود، دو نوشته انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان و انگیزه نامه تحصیلی برای سفارت آلمان را نیز مطالعه کنید.
پرسشهای متداول درباره انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی
حتما شنیدهاید که هر کار کوچک و بزرگی که انجام میدهیم نیاز به انگیزه دارد. استخدام کنندگان در آلمان تمایل دارند بدانند انگیزه شما از این که میخواهید به تیم آنها وارد شوید چیست؟ این سوال خیلی کوتاه است اما پاسخ آن برای آنها اهمیت زیادی دارد.
یک نکته مهم در انگیزه نامه برای شرکت های آلمانی این است که به تفاوت بین انگیزه نامه و کاور لتر دقت کنید. کاور لتر بیشتر یک معرفی اجمالی از رزومه شما برای مدیر استخدام کننده است، در حالی که انگیزه نامه مانند یک پیشنهاد فروش تاثیرگذار و با ماهیت تبلیغاتی است.
کاور لتر بیشتر بر مهارتها و تجربه شما تمرکز دارد و انگیزه نامه (همانطور که از نامش پیداست) انگیزه شما را برای این درخواست توضیح میدهد.
یک انگیزه نامه استاندارد، در یک صفحه جمعبندی میشود و از سه بخش مهم تشکیل شده است:
۱. مقدمه
۲. بدنه
۳. جمعبندی