نوشتن انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان، راهنمای کامل✔️
فهرست مطالب
این نوشته مدیر پویا به تمام پرسشهای احتمالی درباره نوشتن انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان (Germany job seeker visa) پاسخ میدهد و به شما کمک میکند که بخشهای مهم انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان را بشناسید، فلسفه هر کدام را درک کنید و آنها را به نحو مناسبی در انگیزه نامه خودتان به کار ببرید.
این طرح ویزا مخصوص متخصصان بینالمللی مانند شما است که قصد دارید با هدف دریافت پیشنهاد شغلی، اجازه اقامت شش ماهه در آلمان را اخذ کنید. این نکته را به یاد داشته باشید ویزای job seeker آلمان یکی از بهترین روشها برای ورود مهاجران خارجی است، حتی افرادی که میخواهند در آلمان شغل و محیط کار انگلیسی زبان پیدا کنند.
شرایط دریافت ویزای جستجوی کار آلمان
قبل از تمرکز بر نحوه نوشتن انگیزه نامه، اجازه دهید شریط ویزای job seeker آلمان را بررسی کنیم. دریافت ویزای جستجوی کار آلمان چندان دشوار نیست. درست است که قانون این ویزا کلیات آن را به طور شفاف بیان کرده است، اما در عمل جزئیاتی بر تصمیم آفیسر تاثیر میگذارند که به شرایط روز و یا بازار کار آلمان بستگی دارند. به همین دلیل است که نوشتن انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان ریزه کاریهایی دارد که رعایت آنها به داوطلبان اکیدا توصیه میشود.
خبر خوب این است که مهارت زبان آلمانی برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان الزامی نیست. مهارت در زبان آلمانی فقط در چند زمینه حرفهای مورد نیاز است که در بند ۲.۱.۳ Visahandbuch بیان شده است. شاید بتوان گفت سختی دریافت ویزای جستجوی کار برای افرادی که آلمانی نمیدانند در واقع پس از دریافت ویزا است. چرا که تنها ۱٪ از شرکتهای آلمانی افراد را با زبان انگلیسی استخدام میکنند. بنابراین یافتن شغل انگلیسی زبان در آلمان بسیار دشوار است.
الزامات قانونی برای دریافت ویزای جستجوی کار آلمان در بند ۱۸.c از “Aufenthaltsgesetz” آلمان و همچنین § ۳۱ Abs. 1 Nr. 1 AufenthV بیان شده است. براساس این قانون دو شرط برای درخواست کنندگان تعریف شده است که عبارت هستند از:
۱. دارا بودن مدرک دانشگاهی که در آلمان قابل معادل سازی باشد که به آن با ارزش برابر (به انگلیسی: of equal value) میگویند.
۲. بودجه کافی برای پوشش هزینههای زندگی در مدت اقامت در آلمان
نوشتن انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان
برای تکمیل مدارک جهت ارائه به سفارت آلمان، باید یک انگیزه نامه (یا Letter of Motivation) بنویسید. این نامه از نظر آفیسرهای سفارت بسیار مهم است، زیرا سفارت آلمان در صورت احراز سایر شرایط، در نهایت براساس همین نامه بررسی خواهد کرد که درخواست شما برای ویزای جستجوی کار چقدر قابل قبول است. قبلا درباره تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام صحبت کردیم که مرور آن را نیز به شما توصیه میکنیم.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
فرمت نامه
- به طور کلی، نامه هدف یا SOP یک نامه رسمی است. به یاد داشته باشید که بسیاری از استخدام کنندگان و مدیران منابع انسانی و آفیسرهای سفارت در آلمان به نحوه نوشتن انگیزه نامه توجه ویژهای دارند. آنها توانایی شما در تمرکز بر جزئیات، فرمول بندی شرایط پیچیده مسیر شغلی، و رفتار حرفهای شما را از هنجارهای رسمی و همچنین از توانایی نگارش زیبای شما استنباط خواهند کرد.
- یک Motivation Letter برای سفارت آلمان بیشتر از یک صفحه نیست! از طرفی نباید آن را بیش از اندازه کوتاه و خلاصه کرد.
- با تاکید بسیار، مطلقاً هیچ غلط املایی مجاز نیست! اطمینان حاصل کنید که هیچ اشتباهی در نامه وجود ندارد. این اطمینان با درخواست از یک دوست برای خواندن نامه هدف شما کاملتر خواهد شد.
انگیزه نامه شامل این اطلاعات و بخشها است:
- آدرس (تلفن/شماره همراه و آدرس ایمیل)
- تاریخ
- خطابه (مثلا Dear Sir/Madam و یا To whom it may concern)
- پراگراف اول
- پاراگراف دوم
- پاراگراف سوم
- جمع بندی
- امضا
محتوای انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان
اول این که کاور لتر یا همان انگیزه نامه تکرار رزومه شما نیست. این نامه شامل زنجیرهای از استدلالهای متقن است که چرا «شما» باید در آلمان در شغل مورد نظرتان استخدام شوید و نه یک داوطلب دیگر. این نامه باید منحصر به فرد باشد و برای شما و با توجه به شرایط و هدف شما تدوین شده باشد (کپی ممنوع!).
نکته: برای این منظور خوب است که آگهیهای استخدام کشور آلمان که مرتبط با رشته خودتان هستند را از نظر شرایط، وظایف و مسئولیتهای خاص بررسی کنید و با تجربیات و مهارتهای خودتان مطابقت دهید.
پاراگراف اول
در این پاراگراف دلیل درخواست خود را بیان کنید (آیا قصد دارید به آلمان مهاجرت کنید و چرا؟ آیا به دنبال تغییر شغل هستید؟ آیا میخواهید بخشهای جدید صنعت را کشف کنید؟) حتی اگر وضعیت فعلی رزومه شما نسبتاً منفی است (مثلاً بیش از یک سال است که بیکار بودهاید)، باید یک مزیت یا چیز مثبتی را نشان دهید.
وقت آن رسیده است که خودتان را بپذیرید و با اعتماد به نفس برای بازاریابی شخصی خودتان آماده شوید.
پاراگراف دوم
دومین پاراگراف از انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان محل نشان دادن تواناییها، مهارتها، تجربیات و دانش شما است. این بخش یک خلاصه از همان اطلاعاتی است که در رزومه شما آمده است. مطالعه مقاله ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه برای نگارش این بخش از انگیزه نامه مفید است.
در این پاراگراف بگویید در حال حاضر چه کار میکنید و چه چیزی تجربه شما را بسیار خاص میکند و چرا ادعا میکنید که در این کار عالی هستید؟ چه تخصصی را با خود به آلمان خواهید برد که موفقیت شما را تضمین خواهد کرد؟ از تجربههای قبلی خود چه آموختهاید و چرا؟ چه مهارت خاصی دارید؟ آیا دستاوردهای ویژه و مسئولیتهایی در پروژههای مهم داشتهاید؟
نقاط قوت خود را برجسته کنید و همیشه آنها را با شواهد نشان دهید (نمیتوانید فقط به این نکته اشاره کنید که در کار تیمی خوب هستید، باید مثالی را نشان دهید که چرا! آیا در پروژهای به عنوان عضوی از تیم کار کردهاید؟ در همین جا آن تجربه را ذکر کنید!) به یاد داشته باشید که در این فرصت کوتاه فقط میتوانید مهمترین موارد را ذکر کنید.
یکی از نکاتی که در انگیزه نامه جستجوی کار در آلمان لازم است درباره آن توضیح دهید پاسخ دادن به این سوال است که چگونه قصد دارید در رقابت با سایر کاندیداها برنده شوید؟ حضور در آلمان و آمادگی برای شرکت در مصاحبههای استخدامی یکی از نکات قابل ذکر است. اشاره به دستاوردهای حرفهای، مهارتها، روشها و تکنیکهایی که به آنها مسلط هستید و اشتیاق و هدفمندی شما از جمله نکاتی هستند که میتوانند برگ برنده شما در مقایسه با سایر داوطلبها محسوب شوند.
پاراگراف سوم
این پاراگراف میخواهد به خواننده بگوید فردی با مشخصات و تخصص شما میخواهد در آلمان چه کاری انجام دهد؟ یا به بیان بهتر اگر شرکتهای آلمانی شما را استخدام کنند چه کاری میتوانید برای آنها انجام دهید و چقدر سریع میتوانید موفق شوید؟ آیا میتوانید درباره وضعیت صنعت خودتان در آلمان، مهمترین استخدام کنندگان و آگهیهای استخدام آنها توضیح دهید؟ با این کار به آفیسر سفارت نشان میدهید که میدانید در آلمان چه خبر است و در این مسیر جدیت دارید.
خوب است که در این پاراگراف از انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان به برخی از ارزشهای اصلی خود که برای جامعه آلمان مفید است نیز اشاره کنید.
جمع بندی کوتاه
به طور خلاصه توضیح دهید که چه برنامه و اهدافی برای آینده شغلی خود دارید و چگونه میتوانید در این مسیر به آلمان خدمت کنید.
در انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان لازم است هدف دقیق خودتان از جستجوی کار در آلمان، مسیر و برنامه اقدام برای یافتن شغل و مدت اقامت خود در آلمان و همچنین برنامههای شغلی بعدی خودتان را به طور شفاف و منطقی توضیح دهید.
به طور خلاصه: لازم است یک برنامه مشخص در مورد چگونگی کار در آلمان داشته باشید و آن را در انگیزه نامه ترسیم کنید.
در نهایت بیان کنید که در صورت وجود سؤال میتوانند با شما تماس بگیرند.
در انتها به شما توصیه میکنیم راهنمای کامل نگارش رزومه کاری موفق را نیز مطالعه نمایید. در این نوشته اطلاعات مفیدی را درباره قالب رزومه و نحوه نوشتن سوابق شغلی در رزومه به دست میآورید.
پرسشهای متداول درباره انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان
آدرس (تلفن/شماره همراه و آدرس ایمیل)
تاریخ
خطابه (مثلا Dear Sir/Madam و یا To whom it may concern)
پراگراف اول
پاراگراف دوم
پاراگراف سوم
جمع بندی کوتاه
امضا
این نامه شامل زنجیرهای از استدلالهای متقن است که چرا «شما» باید در آلمان در شغل مورد نظرتان استخدام شوید و نه یک داوطلب دیگر. این نامه باید منحصر به فرد باشد و برای شما و با توجه به شرایط و هدف شما تدوین شده باشد (کپی ممنوع!).
نکته: برای این منظور خوب است که آگهیهای استخدام کشور آلمان که مرتبط با رشته خودتان هستند را را از نظر شرایط، وظایف و مسئولیتهای خاص بررسی کنید و با تجربیات و مهارتهای خودتان مطابقت دهید.
دومین پاراگراف از انگیزه نامه برای ویزای جستجوی کار آلمان محل نشان دادن تواناییها، مهارتها، تجربیات و دانش شما است. این بخش یک خلاصه از همان اطلاعاتی است که در رزومه شما آمده است. مطالعه مقاله ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه برای نگارش این بخش از انگیزه نامه مفید است.