آموزش مبتنی بر تجربه، تکنیکی موثر در آموزش زبان دوم
فهرست مطالب
چالشهای آموزش زبان دوم
آموزش زبان همواره میتواند فعالیتی لذت بخش باشد. در عین حال در صورتی که فرآیند آموزش زبان از مسیر درست خود دنبال نشود، ممکن است تبدیل به کاری طاقت فرسا شود که در نهایت هم با بیمیلی مجبور به کنار گذاشتن آن میشویم.
تحقیقات زبان شناسان نشان داده است که اصلیترین دلیل کنار گذاشتن دورههای آموزش زبان انگلیسی، این است که زبان آموزان روند پیشرفت قابل ملاحظهای را تجربه نکردهاند.
همین امر کافیست تا انگیزه ادامه روند آموزش به سرعت از بین برود. در این میان هم قدری پول و انرژی و مهمتر از آن، زمان ارزشمند افراد هدر رفته است بدون این که نتیجهای به دست امده باشد.
این نتایج ثابت میکند که مهمترین چالش در آموزش زبان دوم و مرور کردن کتابهای لغت و یادگیری نکات دستوری زبان این است که بتوانیم به آن زبان سخن بگوییم و اگر کسی با ما صحبت کرد، حرفهای او را بفهمیم.
در صورتی که شما هم چنین چالشی را در دورههای آموزش زبان تجربه کردهاید با ما همراه باشید تا در این مطلب به شما بگوییم چگونه میتوانید با سرعت و کیفیت بیشتری زبان دوم را یاد بگیرید.
نقش فرکانس در آموزش زبان چیست؟
مفهوم فرکانس در زبان شناسی چندین کاربرد و معنا دارد:
- به فراوانی به کار بردن یک کلمه در یک زبان، فرکانس آن کلمه میگویند. به عنوان مثال، کلمه the بیشترین تعداد دفعات استفاده را در بین کلمات زبان انگلیسی دارد.
- همچنین ممکن است فراوانی استفاده از حروف مختلف در یک زبان را بررسی کنیم. به این معنا که کدام یک از حروف الفبا، بیشترین تعداد دفعات استفاده را در یک زبان دارد.
- همچنین ممکن است فرکانس صدای تولیدی در حین صحبت کردن، به عنوان فرکانس زبان در نظر گرفته شود.
در اینجا در مورد مفهوم سوم فرکانس و تاثیر آن بر یادگیری زبان صحبت میکنیم. علاوه بر این که فرکانس صدای زن و مرد با هم تفاوت دارد، فرکانس صدای افراد در زبانهای مختلف هم با همدیگر یکسان نیست و هر زبان محدوده فرکانسی خاص خود را دارد.
درست است که گوش همه انسانها قادر به شنیدن محدوده یکسانی از فرکانسهای امواج صوتی هستند، اما در فرآیند رشد، گوش هر کدام از ما برای شنیدن فرکانسهای زبان مادری تکامل یافته است. نکته کلیدی اینجاست که افراد در حین صحبت کردن میتوانند همان فرکانسهایی را تولید کنند که به شنیدن آنها عادت کردهاند. بنابراین ما علاوه بر زبانهای انگلیسی، آلمانی و فارسی، گوشهای انگلیسی، آلمانی و فارسی را هم داریم.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
آموزش زبان انگلیسی
تا آنجا که به آموزش زبان انگلیسی به فارسی زبانها مربوط میشود، مساله این است که فرکانس زبان انگلیسی از زبان فارسی بالاتر است. علاوه بر این، سرعت تولید اطلاعات (یا همان سرعت صحبت کردن) نیز در زبان انگلیسی از زبان فارسی بیشتر است.
در تصویر مقابل میتوانید محدوده فرکانسی زبانهای مختلف را ملاحظه نمایید. مشخص است که فرکانس زبان انگلیسی، بالاترین رتبه را در این میان دارد.
آموزش انگلیسی به روش تجربی
خوشبختانه تکنیک آموزش مبتنی بر تجربه برای زبان آموزان راهکار موثری را پیدا کرده است. این تکنیک بر اساس اصل زیر کار میکند:
برای آموزش زبان دوم در سریعترین زمان و با کمترین اتلاف انرژی، بهتر است قبل از هر چیز به سراغ شنیدن محدودههای فرکانسی زبان دوم برویم.
به عنوان مثال، اگر قصد شما آموزش زبان انگلیسی است، لازم است مکالمههای افرادی که انگلیسی زبان مادری آنها است را گوش کنید.
محتوای تهیه شده برای آموزش مبتنی بر تجربه، باید بتواند گوش زبان آموزان را به فرکانس زبان دوم آشنا کند. در قدم بعدی زبان آموزان باید بتوانند عبارتهای شنیده شده را بازگو کنند. در این مورد هر قدر سرعت تکرار بالاتر رود، یعنی روند یادگیری پیشرفت بیشتری داشته است.
در حقیقت با این روش ساده، زبان انگلیسی را به همان روشی یاد میگیریم که زبان مادری خودمان را آموختهایم. صرف نظر از این که سطح سواد ما در زبان انگلیسی چقدر است، بسیاری از ما در سخن گفتن و یا شنیدن مکالمات انگلیسی با مشکل مواجه میشویم.
موثرترین راه برای مقابله با این مشکل و از بین بردن مکثها در صحبت کردن به زبان انگلیسی (و هر زبان دوم دیگری) این است که فقط سخن گفتن و شنیدن به زبان انگلیسی را شروع کنیم. این راه با کار بر روی متنهای آسانتر و با سرعت پایینتر شروع میشود و طی مدت کوتاهی، با یادگیری هرچه بیشتر، سطح مکالمات بالا میرود.
آموزش انگلیسی با تکنیک Dynamic English Learning (DEL)
دوره آموزش زبان DEL که توسط دپارتمان آموزش زبان تیم مدیر پویا طراحی شده است، بهترین محتوا را جهت آموزش زبان به روش تجربی در اختیار داوطلبان قرار میدهد.
در این محتوا از صدای گویندگانی استفاده شده است که زبان انگلیسی، زبان مادری آنها است تا گوش زبان آموزان، با فرکانسها و نکات تلفظی این زبان به خوبی آشنا شود.
کسانی که پیش از این تجربه شرکت در آزمونهای زبان انگلیسی مانند IELTS و یا TOEFL را داشتهاند، به خوبی میدانند توانایی درک گفتههای صدای ضبط شده در بخش listening و یا مصاحبه کننده در بخش speaking و همچنین توانایی پاسخگویی سریع و مناسب به سوالات، بیش از آن که به سطح سواد انگلیسی و دایره لغات ما ارتباط داشته باشد، یک مهارت تمرینی است که با بیشتر گوش دادن و بیشتر صحبت کردن تقویت میشود.