پیدا کردن ایده کسب و کار منحصر به فرد شما
فهرست مطالب
ایده کسب و کار
در نگاه اول به نظر میرسد پیدا کردن ایده کسب و کار سادهترین مرحله از مراحل کارآفرینی است. حتما شما هم بارها شنیدهاید که «داشتن ایده خوب هنر نیست و مهم نحوه اجرای ایده است».
باید توجه کنیم که کارآفرینی بیشتر یک فرآیند است تا این که یک اتفاق باشد.
فرآیند نیز پدیدهای است که از چند مرحله تشکیل شده است و این مراحل هرکدام اهمیت خاص خودشان را دارند. بنابراین زمانی که در مرحله ایده پردازی کسب و کارمان قرار داریم، این مرحله مهمترین مرحله از فرآیند کارآفرینی ما خواهد بود و تنها در صورتی که بتوانیم این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم، خواهیم توانست در سایر مراحل کار نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشیم.
ممکن است گاهی به این موضوع فکر کرده باشید که چرا فقط تعداد کمی از ایدهها به نتیجه میرسند و تعداد قابل توجهی از آنها یا هرگز اجرا نمیشوند و یا خیلی زود شکست میخورند؟
برای پاسخ به این سوال و همچنین پی بردن به اهمیت پیدا کردن ایده برای کسب و کار، چند نکته وجود دارد که در ادامه این مقاله به آنها میپردازیم. هر ایده کسب و کار مناسب باید دارای چند ویژگی باشد:
۱. پاسخگویی به نیازها و خلق ارزش
هیچ کسب و کار پایداری بدون خلق ارزش نمیتواند وجود داشته باشد. ارزش آفرینی یا خلق ارزش به معنی افزودن چیزی به دنیا است که پیش از ما وجود نداشته است. ارزش آفرینی به معنای یافتن پاسخی بهتر برای برطرف کردن نیازها است.
بنابراین اولین خصوصیت یک ایده خوب این است که نیازی را هدف قرار دهد و آن را برطرف کند.
گفته میشود که کارآفرینان در دیدن درد و رنجها و یافتن نیازها توانمند هستند و میتوانند محصولی را ارائه نمایند که ارزشی را به زندگی سایرین اضافه کند و یا مشکلی را از مشکلات آنها حل کند. در این صورت است که سایر افراد حاضر هستند برای استفاده از محصول شما پول پرداخت کنند و به این ترتیب بقای کسب و کار شما را تضمین کنند.
اگر بخواهم منظورم را ساده بیان کنیم باید بگویم یک ایده کسب و کار به شرطی شانس موفقیت دارد که به درد مردم بخورد و مشکلی را حل کند.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
۲. ارتباط ایده کسب و کار با توانمندیها و استعدادها
توصیه اساتید کسب و کار به کارآفرینان جوان این است که پیدا کردن ایده برای کسب و کار سراغ کاری بروند که در آن زمینه تخصص و مهارت کافی دارند.
تخصص کافی به این معنی است که در آن حیطه، نیازها را میشناسند و توانایی پاسخگویی به آنها را دارند. از آن گذشته، کارآفرینان نیاز دارند که محصول خود را به مشتریان بازار هدف معرفی کنند. بنابراین باید بتوانند سوالات احتمالی ایشان را به طور کامل پاسخ دهند.
به عنوان یک مثال، تصور کنید ایدهی تهیه بستههای صبحانه و فروش آنها به کارمندانی را دارید که هر روز صبح زود از خیابانهای شلوغ عبور میکنند و به محل کارشان میروند.
برای اجرای این ایده لازم است اطلاعاتی در مورد غذاهای مناسب برای وعدهی صبحانه داشته باشید. همچنین لازم است منابع مناسب برای خرید اقلام مورد نیاز را بشناسید تا بتوانید مواد با کیفیت و با قیمت مناسب را تهیه نمایید. از طرف دیگر تعیین تعداد و محل فروش بستههای صبحانه نیز نیاز به شناخت این بازار دارد.
در صورتی که فردی این اطلاعات و تخصص را دارا نباشد، باید هزینههای مالی و زمانی قابل توجهی را متحمل شود تا به مرور شناخت و تخصص لازم را کسب کند.
۳. ارتباط ایده کسب و کار با علاقمندیها
اجازه دهید موضع خودم را کاملا شفاف بیان کنم:
اگر قصد پیدا کردن ایده برای کسب و کار دارید و میخواهید از سریعترین و راحتترین راه به نتایج دلخواهتان برسید، فقط دنبال ایدهای بگردید که در حیطهی علاقمندیهایتان باشد.
پیدا کردن زمینههای علاقمندی به این سادگی که به نظر میرسد نیست. اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که من چه کارهایی را به راحتی و بدون نق زدن و با کمال میل انجام میدهم؟ آیا به بازیهای کامپیوتری علاقه دارید؟ آیا عاشق ورزش هستید و یا هر روز ساعتها رمان میخوانید؟ حتی اگر به خوابیدن و استراحت کردن بیشتر از بقیهی کارها علاقه دارید، ما به شما توصیه میکنیم در همان زمینه به دنبال ایده بگردید.
زیرا کاری که شما علاقمند به انجامش هستید، هرگز شما را خسته نمیکند و هر بار که آن را انجام میدهید برایتان مثل تفریح کردن خواهد بود. چه کاری بهتر از تفریح و خوشگذرانی؟
اگر بتوانید ایدهای را پیدا کنید که این چند ویژگی کلیدی را داشته باشد، آن وقت شغل شما زندگی شما خواهد بود و هرگز از آن خسته نمیشوید.
منبع
پویا محمدی، کتاب الکترونیکی شغلی که زندگیست، انتشار و ارائه توسط وبسایت چطور، زمستان ۹۶
اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید این مقالات را به شما پیشنهاد میکنیم:
هر آنچه باید درباره یک طرح کسب و کار کوچک بدانید
دنبال کردن علاقه مندی ها شرط موفقیت حرفهای در دنیای امروز