تمام آنچه که در حین نوشتن محتوا برای وبسایت باید رعایت کنیم
فهرست مطالب
- ۱ اهمیت نوشتن محتوا و بهینه سازی آن
- ۱.۱ موضوع محتوا
- ۱.۲ کلمههای کلیدی (یا عبارت کلیدی)
- ۱.۳ کلمههای کلیدی در عنوان مقاله و پاراگراف اول
- ۱.۴ تراکم کلمات کلیدی
- ۱.۵ هدف از نوشتن محتوا
- ۱.۶ اهمیت عنوان مقاله
- ۱.۷ تیترهای فرعی
- ۱.۸ عدم استفاده از محتوای کپی شده
- ۱.۹ عدم استفاده از ترجمه گوگل
- ۱.۱۰ نوشتن محتوا برای مخاطب
- ۱.۱۱ عمر محتوا
- ۱.۱۲ استفاده از تصویر در متن
- ۱.۱۳ برچسبها
- ۱.۱۴ لینکهای داخلی
- ۱.۱۵ لینکهای خارجی
اهمیت نوشتن محتوا و بهینه سازی آن
هدف از این نوشته، آموزش آسان مواردی است که در حین نوشتن محتوا برای سایت باید به آنها توجه کنیم. همان طور که میدانید، محتوا مهمترین جزئی است که در سئوی یک وبسایت باید مد نظر قرار گیرد.
اغراق نیست اگر بگویم فقط و فقط محتوای بهینه وبسایت شما است که میتواند آن را به رتبههای بالای گوگل برساند و برای همیشه در آنجا نگه دارد.
در ادامه، نکات کلیدی که باید در هنگام نوشتن محتوا برای سایت رعایت شوند را مطالعه میکنیم:
موضوع محتوا
در اولین قدم نوشتن محتوا به یک موضوع نیاز دارید. بهترین کسی که میتواند موضوع مقالات و محتوای وبسایت را تعیین کند، خود شما هستید.
به ارتباط مقاله با موضوع و هویت وبسایت خود توجه کنید. مثلا نوشتن محتوا درباره مصالح ساختمانی در یک وبسایت پزشکی کار عاقلانهای نیست.
کلمههای کلیدی (یا عبارت کلیدی)
کلمههای کلیدی، یکی از مهمترین و حیاتیترین موضوعات در بهینه سازی محتوای وبسایت و یا همان سئو است.
به یاد داشته باشید که هر محتوا در وبسایت شما یک کلمه کلیدی را به خود اختصاص خواهد داد. کلمه کلیدی (یا عبارت کلیدی) عبارتی است که کاربرها آن را در گوگل و یا سایر موتورهای جستجو، وارد میکنند.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
به عنوان نویسنده محتوا، این وظیفه شما است که عبارتهای کلیدی را پیدا کنید و بعد مقالهای را برای هرکدام از آنها تهیه کنید. میتوانید برای این منظور از ابزارهایی نظیر keyword planner و یا keywordtool و یا حتی خود سایت گوگل استفاده کنید. این ابزارها به شما میگویند حول موضوع مورد نظر شما، کدام عبارتهای کلیدی بیشتر جست و جو شدهاند.
کلمههای کلیدی در عنوان مقاله و پاراگراف اول
پاراگراف اول متن شما مهم است. این بخش باید بتواند به گوگل بفهماند متن شما درباره چیست؟ بنابراین توصیه میشود:
- از کلمه کلیدی در عنوان مقاله خود استفاده کنید. بهتر است کلمه کلیدی تا حد امکان، زودتر نوشته شود.
- همچنین کلمه کلیدی را در پاراگراف اول مقاله خود به کار ببرید. باز هم هر قدر زودتر بتوانید کلمه کلیدی را در پاراگراف اول ذکر کنید، بهتر است.
با این کار به گوگل کمک میکنید که کلمه کلیدی مقاله شما را راحتتر تشخیص دهد. در نتیجه گوگل هم به کاربران کمک میکند تا زودتر سایت شما را پیدا کنند!
تراکم کلمات کلیدی
در حین نوشتن محتوا با کلمات کلیدی، توصیه میشود که عبارت کلیدی حداکثر با تراکم ۲.۵ درصد در متن عیناً تکرار شود.
اگر بخواهم خیلی ساده به شما بگویم، در مقالهای با حدوداً ۱۰۰۰ واژه، کلمه کلیدی را ۱۰ الی ۱۵ بار تکرار کنید. در این مورد هم چند نکته خیلی مهم وجود دارد:
- لازم است کلمات کلیدی به صورت همگن در متن توزیع شده باشند. به عنوان مثال نمیشود کلمات کلیدی را تنها در یک یا دو پاراگراف تکرار کرد.
- اگر میخواهید بعد از کلمه کلیدی نقطه، ویرگول و یا نشانه جمع بگذارید، بین کلمه کلیدی و این نشانهها یک اسپیس فاصله قرار دهید. چون کلمه کلیدی وقتی توسط گوگل شمرده میشود که چیزی به آن نچسبیده باشد.
- بسیار بهتر است کلمات کلیدی را در زیرعنوانهای مقاله خود نیز به کار ببرید.
هدف از نوشتن محتوا
هدف شما از تولید یک مقاله چیست؟ آیا میخواهید فروش بیشتری داشته باشید؟ آیا میخواهید بازدیدکنندههای بیشتری به دست بیاورید؟ و یا قصد دارید کسی را مجاب کنید که در یک نظرسنجی به شما رای بدهد؟
هدف از نوشتن محتوا نکته مهمی است که پیش از نوشتن آن باید به آن فکر کنیم تا در حین نوشتن مقاله، از ایدههایی که به هدف ما ربط دارند بیشترین استفاده را ببریم.
اهمیت عنوان مقاله
نویسندگان حرفهای در حین نوشتن محتوا برای وبسایت، از تیترهای جذاب و خاصی استفاده میکنند. برای تولید تیترهای جذاب سعی کنید به یک مشکلی از کابر توجه کنید و به آن پاسخ دهید. تکنیکهای زیر در نوشتن عنوانهای جذاب به شما کمک میکنند:
- تیترهای سوالی برای کاربران جذاب هستند: چگونه قهرمان روابطمان شویم؟
- تیترهایی که اطلاعات آماری ارائه میدهند: ۱۰ ترفند برای سخنرانی جذاب
- تیترهای دستوری هم جذاب هستند: بدون مطالعه این تکنیکهای زبان بدن وارد جلسه نشوید!
در کل باید عنوان مقاله را به نحوی انتخاب کنید که کاربر گمان کند اگر مقاله شما را نخواند، قطعا ضرر خواهد کرد.
تیترهای فرعی
لازم است در حین نوشتن محتوا برای وبسایت خود، از تیترهای فرعی در میان مقاله استفاده کنید. تیترهای فرعی هم خوانایی مقاله شما را افزایش میدهند و هم منجر به ایجاد امتیاز مثبت از لحاظ سئو میشوند. توصیه میشود که:
- بخشهای مختلف متن خود را به نحوی با تیترهای فرعی از هم جدا کنید که هیج بخشی بیش از ۳۰۰ واژه نباشد.
- همچنین بهتر است کلمه کلیدی مقاله را در برخی از تیترهای فرعی به کار ببرید. فرض کنید کلمه کلیدی مقاله شما «تهیه کیک سیب» است. در این صورت، بهتر است به جای به کار بردن تیتر فرعی «مواد لازم» بنویسید «مواد لازم جهت تهیه کیک سیب».
- بهتر است تیترهای فرعی شما شامل واژهها و اصطلاحات مرتبط با موضوع مقاله و کلمههای کلیدی باشد.
عدم استفاده از محتوای کپی شده
محتوای کپی شده، هرگز به صفحه اول گوگل راه نخواهد یافت. لازم است که محتوای خودتان را تولید کنید. از آن گذشته، محتوای کپی باعث از بین رفتن اعتبار برند شما میشود. مطمئن باشید که مخاطب شما به راحتی متوجه میشود که محتوای کدام وبسایت کیفیت بالاتری دارد.
عدم استفاده از ترجمه گوگل
مقاله شما نباید ترجمه خود گوگل باشد. به این معنی که کپی کردن یک مقاله خارجی و ترجمه آن به وسیله گوگل و استفاده از آن در وبسایت، ارزشی ندارد. این یکی از راههایی است که باعث میشود گوگل محتوای وبسایت شما را به عنوان اسپم و کپی در نظر بگیرد.
نوشتن محتوا برای مخاطب
حتما اطمینان کسب کنید که موضوع مقاله شما مخاطب داشته باشد. مثلا نوشتن محتوا درباره روشهای آموزش الفبا به حیوانات خانگی، مخاطبی نخواهد داشت. پس در مورد موضوعاتی محتوا تولید کنید که عدهای آن را جستجو میکنند.
عمر محتوا
به شما توصیه میکنم وقت و انرژی و هزینه خود را صرف نوشتن محتوایی بکنید که تاریخ مصرف طولانی داشته باشد. موضوعات موقتی مانند شانس قهرمانی یکی از تیمها در مسابقات لیگ برتر امسال، تنها برای یک دوره کوتاه بازدید خواهند داشت و پس از این مدت هیچ کس درباره آن جست و جو نخواهد کرد.
استفاده از تصویر در متن
در حین نوشتن محتوا در وبسایت، تا حد امکان سعی کنید در متن خود از تصاویر جذاب و مرتبط استفاده کنید. با این کار هم یک نمره مثبت از گوگل دریافت خواهید کرد و هم مطالعه متن را برای مخاطب آسان میکنید.
برچسبها
بین ۶ الی ۸ برچسب استفاده کنید. دقت کنید که کلمات کلیدی در برچسبها استفاده نشود. استفاده از برچسبها به آرشیوبندی مطالب کمک میکند. سعی کنید از برچسب های مشترک در مقالات استفاده کنید تا به نوعی به آرشیوبندی مطالب وبسایت شما کمک کند.
لینکهای داخلی
در حین نوشتن محتوا برای وبسایت، هر کجا عبارت یا جملهای را نوشتید که قبلا در مقالهای وجود داشته، آن عبارت را به مقاله مربوطه لینک کنید.
هیچ گاه کلمه کلیدی مقالهتان را به جای دیگری لینک نکنید. اما برعکس، اگر کلمه کلیدی مقاله قبلاً در جای دیگری نوشته شده است، بهتر است آن را به مقالهتان لینک کنید.
لینکهای خارجی
سعی کنید چند لینک هم به خارج از وبسایت خود داشته باشید. در اینجا نیز از کلمه کلیدی مقاله استفاده نکنید. بهتر است از وبسایتهای معتبر برای ایجاد لینکهای خارجی استفاده کنید.
اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید این مقالات را به شما پیشنهاد میکنیم:
هر آنچه باید درباره یک طرح کسب و کار کوچک بدانید.
8 دیدگاه
بسیار عالی و آموزنده. سپاس از شما و مقالات خوبتون.
درود بر شما بهنام عزیز و سپاس از این که وبسایت ما رو مطالعه میکنید.
بسیار عالی بود جناب پویای بزرگوار.کاربردی ، ساده
و قابل فهم.موفق باشید
درود بر شما خانم خواجوی عزیز. ممنونم از بازخورد شما. همیشه پیروز باشید.
زنده باشین. کامل و جامع ، ساده و روان. عالی بود
درود بر شما و سپاس خانم احمدی قدرتمند.
سلام سپاسگزارم بسیار عالی و کاربردی 🌹
درود بر شما و سپاس از بازخوردتون.