دانلود نمونه رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس
فهرست مطالب
در این نوشته مدیر پویا نمونه رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس را به طور کامل مورد بررسی قرار میدهیم. در ادامه میتوانید فایل pdf رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس را به طور رایگان دانلود نمایید. همچنین برای دسترسی به فایل قابل ویرایش رزومه در فرمت word، امکان خرید آن از فروشگاه مدیر پویا نیز وجود دارد.
اگر این رزومه حرفهای مدیر پویا را میپسندید، ادامه مطلب را مطالعه کنید تا به شما بگویم که چطور میتوانید رزومه خودتان را با همین کیفیت تهیه کنید.
این مطلب به شما نکات و رویکردهایی را آموزش میدهد که با استفاده از آنها بتوانید رزومه خودتان را به عنوان یک مهندس نرم افزار برجسته کنید.
ساختار مناسب برای رزومه مهندس نرم افزار
برای این که بتوانید استعدادها و مهارتهای خود را به خوبی برجسته کنید، باید رزومه خود را به درستی قالب بندی کنید. رزومه شما باید به راحتی قابل خواندن باشد و مرور سریع آن برای استخدام کننده دشوار نباشد. در نوشته نکات رزومه برای بازاریابی شخصی در این مورد توضیحات کاملی ارائه شده است. همچنین میتوانید مقاله نشان دادن مهارت های فردی در رزومه را نیز مطالعه کنید.
فرمت رزومه زمانی یا معکوس زمانی (به انگلیسی: reverse-chronological resume) رایج ترین روش مورد استفاده است. به این دلیل که دستاوردها و فعالیتهای اخیر شما در بالای رزومه قرار میگیرند و استخدام کننده میتواند بلافاصله توانمندیها و قابلیتهای شما را دریابد.
اما ممکن است بخواهید از ساختارهای دیگر رزومه مهندسی نرمافزار استفاده کنید که عبارت هستند از:
- رزومه عملکردی (به انگلیسی: functional resume): در صورتی که مهارتهای تخصصی برجستهای در مهندسی نرم افزار دارید، اما تجربه کاری شما کم است، این ساختار رزومه توصیه میشود.
- رزومه ترکیبی (به انگلیسی: combination resume): در این ساختار، هر دو فرمت عملکردی و زمانی ترکیب میشوند. به این ترتیب، برای مهندسین نرم افزار که هم دارای مهارت بالا و هم تجربه کاری هستند ایدهآل است.
هنگامی که ساختار رزومه مشخص شد، زمان آن است که بخشهای مختلف آن را سازماندهی کنید.
امسال با رزومه حرفهای
یه پوزیشن خوب پیدا کن!
بخشهای مختلف نمونه رزومه مهندسی نرم افزار
بخش های اصلی یک رزومه مهندسی نرم افزار عبارتند از:
- اطلاعات فردی و اطلاعات تماس
- تجربه کاری (یا تجربه حرفهای یا پیشینه اجرایی)
- مهارتها
- تحصیلات (یا سوابق تحصیلی یا پیشینه آموزشی)
همچنین میتوانید این بخشهای اختیاری را نیز به رزومه خود اضافه کنید:
- جوایز و گواهینامه
- زبانهای خارجی
- علایق و سرگرمیها
در ادامه به شما میگویم که در هر کدام از این بخشها چه چیزی باید بنویسید؟ و این مهمترین بخش کار است.
اطلاعات تماس
بخش اطلاعات تماس باید شامل موارد زیر باشد:
- نام و نام خانوادگی
- عنوان حرفهای شما: تا حد امکان آن را با موقعیت شغلی که برای آن اقدام میکنید هم سو کنید
- شماره تلفن: که ترجیحا به پیام رسانها (مانند واتس اپ، تلگرام و اسکایپ) متصل باشد تا افراد به راحتی شما را در فهرست مخاطبهای خود پیدا کنند.
- آدرس ایمیل: از یک آدرس ایمیل حرفه ای که نام و فامیل شما در آن آمده (firstname.lastname@gmail.com) استفاده کنید، نه ایمیل دوران کودکی خودتان (lozlovespizza@gmail.com)
- آدرس: کافی است که محدوده را ذکر کنید و نیازی به آدرس دقیق نیست. در صورتی که قصد کار در منطقه خاصی را دارید که جز محل زندگی شما است، بهتر است در این قسمت ذکر کنید. چرا که ممکن است استخدام کنندهای که در شهر دیگری است، با دیدن محل زندگی شما از تماس با شما منصرف شود.
پاراگراف خلاصه یا هدف رزومه مهندس نرم افزار
نوشتن پاراگراف خلاصه یا چکیده (به انگلیسی: summary) و یا هدف (به انگلیسی: objective) کمک بزرگی به شما میکند. واقعیت تکان دهنده این است که استخدام کنندگان در وهله اول برای هر رزومه کمتر از ۲۰ ثانیه وقت می گذارند.
با وجود صدها رزومه دریافت شده، تعجبی ندارد که استخدامکنندگان در نگاه اول، در رزومه شما به دنبال مهمترین اطلاعات باشند. به همین دلیل باید این اطلاعات مهم را به سرعت در اختیار آنها قرار دهید.
بهترین راه برای انجام این کار، پاراگراف خلاصه یا هدف رزومه است: یک متن کوتاه که در بالای رزومه شما قرار میگیرد. این پاراگراف نشان میدهد که چرا شما بهترین گزینه برای این شغل مهندسی نرم افزار هستید. این متن را میتوان به عنوان یک «پیش نمایش کوچک» از بقیه رزومه در نظر گرفت.
تفاوت پاراگراف خلاصه با پاراگراف هدف چیست؟
خلاصه رزومه در ۲ تا ۴ جمله تجربیات و دستاوردهای حرفهای شما را بیان میکند.
نمونه خلاصه رزومه مهندس نرم افزار:
مهندس نرم افزار با تجربه و پیشینه قوی در توسعه استراتژیهای موثر در زمینههای مختلف. بیش از ۱۲ سال تجربه اجرایی شامل رهبری تیم مهندسی جهت دستیابی به اهداف مشخص در مهلت مقرر. تخصص کامل در مدیریت پایگاه داده و MySQL، دات نت و جاوا.
پاراگراف هدف، در نمونه رزومه مهندسی نرم افزار، یک تصویر سریع در ۳ تا ۴ جمله از آنچه میخواهید به طور حرفهای به دست آورید ارائه میدهد: یعنی همان هدف حرفهای شما.
نمونه پاراگراف هدف رزومه مهندس نرم افزار:
یک مهندس نرم افزار با انگیزه که به دنبال موقعیت شغلی در زمینه توسعه نرم افزار است تا بتواند در ارائه راه حلهای نرم افزاری پیشرفته موثر باشد. تجربه بیش از ۳ سال کدنویسی، تست نرم افزار، و پروژههای شخصی، منجر به تسلط در زمینههای مرتبط شامل PHP، ساختار داده، یادگیری ماشین و امنیت شده است.
کدام یک برای هدفی که شما دارید بهتر است؟ پاراگراف خلاصه یا هدف؟
به طور کلی، به مهندسان نرم افزار با تجربه توصیه میکنیم که پاراگراف خلاصه (یا درباره) را در رزومه ارائه دهند. اما در صورتی که مهارتهای تخصصی دارید اما فاقد تجربه کاری طولانی مدت هستید، بهتر است در رزومه خود، پاراگراف هدف را متناسب با اهداف حرفهای خود ارائه نمایید (فارغ التحصیلان، دانشجویان یا افرادی که قصد تغییر شغل دارند).
برجسته سازی تجربه کاری مهندس نرم افزار در رزومه
استخدام کنندگان مشتاق هستند بدانند که آیا شما میتوانید کارهای مورد نظر آنها را انجام دهید؟ همچنین برای آنها مهم است که آیا شما آن کارها را به خوبی انجام دهید. سادهترین راه برای ایجاد اطمینان در استخدام کننده، مطالعه تجربه کاری شما است. در این مورد به شما توصیه میکنیم بخش سوابق شغلی (یا پیشینه اجرایی) رزومه خود را با ساختاری منظم و حرفهای بیان کنید:
- سمت شما (نام موقعیت شغلی شما)
- نام شرکت
- تاریخ
- مسئولیت ها و دستاوردها
این مثال را ببینید:
فروردین ۱۳۹۹ تا مرداد ۱۴۰۱: مهندس نرم افزار
شرکت مدیر پویا
عملکرد موثر در توسعه وبسایت تجارت الکترونیک و پاسخگویی کامل به نیازهای خاص کارفرما که در نتیجه برقراری ارتباط مستمر و سازنده با ایشان، جستجو و مطالعه درباره رقبای داخلی و خارجی و آخرین موضوعات صنعت میسر شد. مهمترین دستاوردها در این موقعیت عبارت هستند از:
-
-
- طراحی یک سایت تجارت الکترونیک همراه با APIهای پرداخت چندگانه که ۳۲% از درآمد شرکت را به خود اختصاص داد.
- توسعه زیرساخت جدید برای مدیریت آسان بیش از یک میلیون فایل مشتری
- انطباق ۱۰۰٪ و مداوم با بهترین شیوههای صنعت
- کاهش ۸۴ درصدی نقض امنیت
-
برای متمایز کردن رزومه خود از رقبا، باید دستاوردهای خود را برجسته کنید. در نوشته ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه در این زمینه توضیحات کامل ارائه شده است. این کار به استخدام کننده اجازه میدهد تا مزایای استخدام شما را به طور آشکار دریابد. اما چطور باید دستاوردهای خود را در رزومه نشان بدهید؟
به جای اینکه بگویید:
مسئول زیرساخت
بهتر است بگویید:
توسعه زیرساخت جدید برای مدیریت آسان بیش از یک میلیون فایل مشتریان
مساله این است که نمونه اول هیچ دادهای درباره توانمندی شما و نحوه خوب یا بد بودن شما در آن موقعیت ارائه نمیدهد. به همین دلیل در ذهن خواننده بی ارزش است. یعنی شما موقعیت شغلی قبلی خود را به نحوی بیان کردهاید که خواننده خود به خود به آن بی توجه باشد.
اما نمونه دوم نشان میدهد کار شما چه سود زیادی برای شرکت داشته است؛ اعدادی که مهارت شما را به رخ میکشند و نمیتوان به آنها شک کرد.
اگر تجربه کاری نداشته باشید چه؟
همه افراد تجربه کاری ندارند و یا ممکن است تجربه کاری آنها کم باشد. همچنین افراد زیادی را میشناسم که با وجود این که سالها در سمتهای مختلف تجربه کاری دارند، اما تجربه کاری مرتبط آنها به عنوان برنامه نویس کم است.
سوال همه آنها این است که وقتی تجربهای نداریم چگونه این بخش از رزومه خود را بنویسیم؟
جواب به شما برمیگردد:
خیلی سریع و با نهایت توان به یک تجربه کارآموزی، کار داوطلبانه یا هر دستاورد مرتبط دیگری فکر کنید. حتی می توانید یک نمونه کار ایجاد کنید! مثلا یک سایت، اپلیکیشن یا نرم افزار شخصی.
راه های مختلفی برای ساختن یک نمونه کار (و حتی دریافت پول برای آن) وجود دارد. یک ایده این است که چند پروژه را به صورت فریلنسر در سایتهای مرتبط پیدا کنید و آنها را اجرا نمایید. ولو این که شرایط مالی آنها ایدهآل نباشد. حتی میتوانید یک قیمت پایین و اغوا کننده به کارفرما پیشنهاد دهید. به شرطی که پروژه آنقدر ارزشمند باشد که بعد از انجام آن، یک سابقه و نمونه کار خوب برای شما به حساب بیاید.
از Action Words استفاده کنید
برخی عبارتها در حیطه کاری شما قدری پیش پا افتاده به حساب میآیند. من چند مورد را مثال میزنم اما مطمئنا شما بهتر از من میدانید چه کلمات و عبارتهایی هستند که همه از آنها استفاده میکنند و به همین دلیل زیاد ارزشمند نیستند.
- طراحی سایت
- امکانات متعدد
- کاربرپسند
اینها کلمات رایجی هستند که استخدام کننده بارها و بارها میبیند و دیگر با دیدن آنها در رزومه شما هیجان زده نخواهد شد. در این شرایط، لازم است که از کلمات قدرتمند برای برجسته کردن دستاوردهای خود استفاده کنید. مانند مثالهای مقابل:
- عملکرد
- اعتبارسنجی شده
- فرموله شده
- نشأت گرفته
نحوه نگارش پیشینه آموزشی در رزومه مهندسی نرم افزار
در این بخش توضیح مختصری درباره نگارش پیشینه آموزشی در رزومه ارائه میشود. در صورت نیاز به اطلاعات و توضیحات کامل، میتوانید نوشته مربوط به نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه را مطالعه نمایید.
در صورتی که دانشجو هستید (دانشجوی هر رشتهای) بهتر است که در رزومه به مقطع تحصیلی فعلی خود اشاره کنید. برای برخی استخدام کنندهها، صرف نظر از رشته تحصیلی، مهم است که شما چه مقدار تحصیل کردهاید؟
برای بیان سوابق تحصیلی خود این جزئیات را فراموش نکنید:
- سال شروع و پایان مقطع تحصیلی
- نام دانشگاه
- نام رشته و گرایش تحصیلی
- شهر
البته بهتر است که درباره تحصیلات خود و فعالیتهایی که در دانشگاه داشتهاید و همچنین علاقمندیتان به موضوعات تخصصی در حد ۳ تا ۴ جمله توضیح بدهید. در صورتی که پایان نامه و یا حتی پروژههای کلاسی مهمی را ارائه کردهاید، در این قسمت درباره آنها صحبت کنید و بگویید بر روی چه موضوعی کار کردید، دلیل ورود به این موضوع چه بوده و تحقیقات و مطالعات شما جه نتایجی را در بر داشته است؟
ذکر مهارتها در رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس ها
این نمونه رزومه مهندس نرم افزار نشان میدهد که شما نسبت به سایر نامزدها کارآیی بالاتری دارید. این قابلیت به واسطه ذکر مهارتهای یخت و نرم در رزومه به دست میآید. به یاد داشته باشید که تنها ذکر فهرست وار این مهارتها کافی نیست و استخدام کنندگان به دستاوردها و عملکرد شما در سوابق شغلی هم توجه میکنند تا مطمئت شوند که شما چه کاری میتوانید برای آنها انجام دهید.
مهارت های سخت برای یک مهندس نرم افزار و برنامه نویس:
- PHP
- ساختارهای داده
- فراگیری ماشین
- اشکال زدایی
- توسعه وب
مهارت های نرم برای یک مهندس نرم افزار و برنامه نویس:
- تفکر خلاقانه
- برقراری ارتباط
- مدیریت زمان
- پژوهش و تحقیق
- فعالیت گروهی
سایر بخشهای نمونه رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس
ذکر مواردی که تا اینجا درباره آنها صحبت کردیم، در رزومه، ضروری است. اما موارد دیگری هم هستند که ذکر آنها باعث میشود استخدام کننده نسبت به دسیپلین کاری و سطح حرفهای بودن شما و به طور کلی قابلیتها و شخصیت شما شناخت بهتری پیدا کند. از این طریق رزومه شما باز هم در ذهن مخاطب برجسته خواهد شد و باعث میشود او شما را به یاد بسپارد.
افتخارات و گواهینامه ها
در این بخش، درباره هر کدام از موارد زیر به مخاطب اطلاعات ارائه دهید:
- آیا در طول فعالیتهای خود به عنوان مهندسی نرم افزار افتخاری را کسب کردهاید؟
- آیا دورههای تخصصی را گذراندهاید که مهارتهای شما را بهبود بخشد؟
- اگر جوایز یا گواهینامهای دارید، حتما آنها را در رزومه خود ذکر کنید!
در اینجا یک مثال ارائه شده است:
جوایز و گواهینامهها
-
- گواهی دوره مهندسی نرم افزار پیشرفته – وبسایت Coursera
- مسترکلاس تفکر انتقادی – دانشگاه صنعتی شریف
زبانهای خارجی
شاید فکر کنید بعید است که در محل شغل جدید خود مجبور باشید به زبان خارجی صحبت کنید و در نتیجه مهارت زبان خارجی برای استخدام کننده چندان اهمیتی ندارد. اما تجربه نشان میدهد که این مهارت برای هر استخدام کنندهها همواره مهم و چشمگیر است. بنابراین، در صورتی که در رزومه شما فضایی وجود دارد، خوب است که به مهارتهای خود در زبان دوم و سوم اشاره کنید و از این طریق خیال مصاحبه کننده را در مورد مهارتتان در زبان خارجی راحت کنید.
در صورتی که رزومه را به زبان فارسی و برای مخاطب داخلی مینویسید، نیازی به ذکر زبان فارسی به عنوان زبان مادری یا زبان اول نیست. اما اگر زبان مادری شما چیزیبه جز فارسی است، مثلا آذری، کردی و یا عربی، خوب است که به عنوان زبان مادری به آن اشاره کنید.
علایق و سرگرمیها
ممکن است بپرسید که «چرا عشق من به ماهیگیری با درخواست شغلی من مرتبط است؟»
اولین پاسخ این که سرگرمیهای شما به استخدامکننده اجازه میدهد تا شما را بهتر بشناسد. از این گذشته، یک استخدام کننده با تجربه از روی این علاقمندیها میتواند در مورد برخی توانمندیها و ویژگیهای شخصی شما مانند خلاقیت، کار گروهی و رفتار اجتماعی شما به یک ارزیابی اولیه برسد. به عنوان مثال، فردی که به کوهنوردی حرفهای علاقمند است، به خوبی میتواند درک درستی از برنامه ریزی و زمان بندی، کار گروهی، رهبری و هدف گرایی داشته باشد. یا فردی که به هنر طراحی علاقمند است، به احتمال زیاد خلاقیت بیشتری هم دارد.
بنابراین خوب است که از فضای ارزشمند رزومه برای بیان علایق و سرگرمیهایی استفاده کنید که در ذهن مخاطب قضاوت بهتری را نسبت به شما ایجاد میکنند.
دانلود نمونه رزومه
مهندس نرم افزار و توسعه دهنده
رزومه در قالب pdf | قابل استفاده به عنوان یک تمپلیت حرفهای | سوابق شغلی و دستاوردها | مهارتهای فنی، تکنیکها و زبانهای برنامه نویسی | الگویی برای بیان دستاوردهای حرفهای و توانمندیها
-
قالب و نمونه رزومه کارشناس ارشد کسب و کار MBA۳۹,۰۰۰ تومان
-
قالب رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس۳۹,۰۰۰ تومان
-
قالب رزومه کارشناس فروش و بازاریابی۳۹,۰۰۰ تومان
پرسشهای متداول درباره نمونه رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس
بخش های اصلی یک رزومه مهندسی نرم افزار عبارتند از:
۱) اطلاعات فردی و اطلاعات تماس
۲) تجربه کاری (یا تجربه حرفهای یا پیشینه اجرایی)
۳) مهارتها
۴) تحصیلات (یا سوابق تحصیلی یا پیشینه آموزشی)
۵) جوایز و گواهینامه
۶) زبانهای خارجی
۷) علایق و سرگرمیها
برای متمایز کردن رزومه خود از رقبا، باید دستاوردهای خود را برجسته کنید. در نوشته ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه در این زمینه توضیحات کامل ارائه شده است. به عنوان مثال به جای اینکه بگویید:
مسئول زیرساخت
بهتر است بگویید:
توسعه زیرساخت جدید برای مدیریت آسان بیش از یک میلیون فایل مشتریان
پیشنهاد مدیر پویا برای پاراگراف «درباره» یا «خلاصه» به این صورت است:
مهندس نرم افزار با تجربه و پیشینه قوی در توسعه استراتژیهای موثر در زمینههای مختلف. بیش از ۱۲ سال تجربه اجرایی شامل رهبری تیم مهندسی جهت دستیابی به اهداف مشخص در مهلت مقرر. تخصص کامل در مدیریت پایگاه داده و MySQL، دات نت و جاوا.
1 دیدگاه
همین الان دانلود کردم و دارم رزومه خودم رو تهیه می کنم.
ممنون از این رزومه مفید و عالی.