فهرست مطالب
اگر شما هم به شروع یک کسب و کار کوچک فکر می کنید، به احتمال زیاد می دانید که طرح کسب و کار چیست و چرا به آن نیاز دارید.
آیا تدوین طرح کسب و کار برای یک کسب و کار خانگی و کوچک هم مهم است؟ چگونه می توان طرحی برای یک کسب و کار کوچک تدوین کرد؟ در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی را که کارآفرینان در آغاز این مسیر پر ماجرا نیاز دارند، ارائه دهیم.
به بیان ساده، یک طرح کسب و کار سندی است که اصول اولیه کسب و کار، محصولات و همچنین خدمات آن را مشخص می کند. این طرح همچنین، بازار هدف، اهداف کسب و کار و چگونگی دستیابی به این اهداف را نیز بیان می کند.
طرح کسب و کار یکی از مهمترین سندهایی است که لازم است در شروع یک کسب و کار تهیه شود. طرح بازاریابی و برنامه مالی، دو سند دیگر کسب و کار شما خواهند بود.
طرح کسب و کار باید تمام این طرح ها را با هم ترکیب کند و در واقع بتواند اصول طرح بازاریابی و طرح مالی شما را در قالب یک سند یکپارچه تدوین کند. این طرح عنوان نقشهای عمل میکند که کسب و کار شما را در مراحل راه اندازی (استارتاپ)، تاسیس و در نهایت رشد هدایت میکند.
به عنوان صاحب یک کسب و کار کوچک، دلایل زیادی برای اینکه چرا شما به یک طرح کسب و کار نیاز دارید وجود دارند. هرچند این دلایل با توجه به نوع کسب و کاری که می خواهید آغاز کنید متفاوت هستند، اما امروزه این طرح برای تمام کسب و کارها ضروری است.
مهمترین دلایل نیاز به یک طرح کسب و کار کوچک ، عبارتند از:
حال که مشخص شد چرا به یک طرح کسب و کار نیاز داریم، سوال بعدی این است که چگونه باید تدوین این طرح را شروع کنیم؟
انواع مختلفی از طرح های کسب و کار وجود دارند. طرح های استارتاپی، طرح برنامه ریزی داخلی، برنامههای استراتژیک، برنامههای اجرایی و طرحهای کسب و کار با تمرکز بر توسعه از آن جمله هستند.
هر یک از این طرحهای کسب و کار دارای اهداف متفاوتی هستند. اما همه این نسخهها عموما به یکی از این دو فرمت اساسی تقسیم میشوند: طرح کسب و کار رایج (که به اصطلاح رسمی یا ساختار یافته است) و یا طرح کسب و کار ساده (یا طرح کسب و کار یک صفحهای).
یک طرح کسب و کار با فرمت رایج، همان چیزی است که بیشتر صاحبان کسب و کارهای کوچک فکر میکنند (و اغلب از شنیدن نام آن دچار هراس می شوند). این طرح معمولا یک سند طولانی و بسیار رسمی است که حجم زیادی از اطلاعات را در بر دارد.
خبر نه چندان خوب این است که تدوین یک طرح کسب و کار با این فرمت، مدت زمان زیادی را طلب میکند و برای انجام آن تحقیقات زیادی لازم است.
رزومه خود را برای مدیر پویا ارسال کنید تا:
بهترین پیشنهادها جهت ارتقای آن را دریافت کنید.
درباره میزان تاثیرگذاری آن مطمئن شوید.
مناسبترین قالب و فرمت رزومه را به شما پیشنهاد دهیم.
اما خبر خوب این است که هر کسب و کاری الزاما نیاز به چنین طرحی ندارد و در بسیاری موارد میتوان از یک طرح کسب و کار ساده یا یک صفحهای استفاده کرد. منظور ما از طرح کسب و کار کوچک هم همین طرح یک صفحهای کسب و کار است.
طرح کسب و کار یک صفحهای، یک طرح ساده و کوتاه است که می توان از آن به عنوان یک نقطه شروع برای تدوین یک طرح کسب و کار رایج استفاده کرد. اگر قصد تدوین طرح کسب و کار کوچک خود را دارید، باید ابتدا به پاسخ سؤالهای زیر فکر کنید:
با یافتن پاسخ این پرسشها، طرح کسب و کار کوچک شما آماده شده و میتوانید در شروع کار خود از آنها استفاده کنید.
اشتباه بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک این است که طرح کسب و کار خود را تنها به این دلیل تدوین می کنند که قبلا کسی به آنها انجام این کار را توصیه کرده است، و پس از مدتی نیز به طور کامل آن را فراموش میکنند.
در صورتی که این سند یک ابزار داخلی در کسب و کار شما است که لازم است به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرد. همچنین لازم است که در صورت نیاز آن را به روزرسانی کنید تا همواره و با تغییر شرایط برای شما قابل استفاده باشد.
به یاد داشته باشید که کارآمد ترین طرح های کسب و کار کوچک، آنهایی هستند که به عنوان یک سند زنده، برای کمک به تصمیم گیری بهتر و تعیین مسیر حرکت در کسب و کار شما، استفاده میشوند.
اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید این مقالات را به شما پیشنهاد میکنیم:
پیدا کردن ایده کسب و کار منحصر به فرد شما
تهیه طرح کسب و کار یک صفحه ای – بخش اول
قالب مقاله: word و با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات: ۱۳ صفحه
فونت: B Mitra با سایز ۱۴ استاندارد
1 دیدگاه
سلام ممنون بابت توضیحات خوب و کاربردیتون