• ارتباط با مدیر پویا:
  • 0912-0419145
  • modirepouya@gmail.com
مدیر پویامدیر پویامدیر پویامدیر پویا
  • خانه
  • سفارش رزومه و انگیزه‌نامه
    • تعرفه‌ها
  • دانلود رزومه
  • وبلاگ
    • توسعه فردی و حرفه‌ای
      • رزومه و انگیزه نامه
      • آموزش مبتنی بر تجربه
    • کسب و کار و کارآفرینی
      • طرح کسب و کار
      • بوم مدل کسب و کار
      • دیجیتال مارکتینگ
      • توسعه کسب و کار
      • بازاریابی و فروش
  • حساب کاربری
0

تومان۰

ارزیابی رایگان رزومه
✕

نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

منتشر شده توسط پویا محمدی
موضوعات
  • توسعه فردی و حرفه‌ای
  • رزومه و انگیزه نامه
برچسب ها
  • پذیرش تحصیلی
  • رزومه
  • رزومه تحصیلی
  • رزومه نویسی
  • سوابق تحصیلی
  • مهارت ها
نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

فهرست مطالب

  • ۱ رزومه را به طور پیوسته و منسجم بنویسید
  • ۲ نام دانشگاه یا آموزشگاه، محل آن، مقطع و عنوان مدرک تحصیلی
  • ۳ بخش آموزش را در محل مناسب قرار دهید
    • ۳.۱ اگر دانش‌آموز دبیرستان هستید
    • ۳.۲ اگر دانشجو هستید یا تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید
    • ۳.۳ اگر تجربه کار حرفه‌ای دارید
  • ۴ ابتدا آخرین مدرک تحصیلی خود را درج کنید
  • ۵ نیازی به درج دیپلم دبیرستان نیست
  • ۶ از نوشتن کلمات غیر ضروری یا بدیهی خودداری کنید
  • ۷ دروس و دوره‌های مرتبط گذرانده شده را ذکر کنید
  • ۸ برای مهارت‌های مهم بخش جداگانه‌ای ایجاد کنید
  • ۹ پرسش‌های متداول درباره نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

در این نوشته مدیر پویا درباره نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه صحبت می‌کنیم. بیان پیشینه آموزشی (یا همان سوابق تحصیلی) در رزومه به نحوی که تمام تجربه‌ها و دستاوردهای ما در دوران تحصیل و دانشگاه را به خوبی نشان دهد، کار راحتی نیست.

چه بسیار دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی را دیده‌ام که می‌گویند: نمی‌دانم چطور باید یک رزومه ۲ صفحه‌ای برای خودم تهیه کنم. من مهارت خاصی ندارم و فقط می‌توانم نام و اطلاعات تماسم و سپس نام دانشگاه و رشته تحصیلی خود را بنویسم. به جز این در رزومه به چه چیزهایی باید اشاره کنم؟

موضوع دیگر این است که واقعا بخش تحصیلات را باید در کجای رزومه قرار بدهیم؟ چگونه چندین مدرک تحصیلی و یا دوره‌های گذرانده شده را در رزومه فهرست کنیم؟ مواردی مانند تاریخ شروع و اتمام تحصیل و یا معدل خود را چطور باید در رزومه بنویسیم؟ در این نوشته به تمام این سوالات پاسخ می‌دهیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم بعد از این مقاله، نحوه نوشتن سوابق شغلی در رزومه را نیز مطالعه نمایید.

مطالعه این مطلب در به دست آوردن دیدگاه حرفه‌ای درباره این که رزومه چیست و همچنین در بالا بردن شانس دیده شدن رزومه شما موثر است. 

نکات مهم در مورد نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه:

رزومه را به طور پیوسته و منسجم بنویسید

واقعیت این است که در مورد قالب بندی و رزومه نویسی قانون مشخص و ثابتی وجود ندارد که به ما بگوید ابتدا باید اطلاعات تحصیلی را بنویسیم یا سوابق شغلی را؟ و یا این که نام دانشگاه را ابتدا بنویسیم یا نام رشته تحصیلی را. اما مهمترین قانون نگارش رزومه این است که باید آن را به طور منسجم و پیوسته بنویسیم؛ یعنی باید در تمام بخش‌های آن از یک لحن و یک سبک صفحه‌بندی استفاده کنیم.

به عنوان مثال، در بخش سوابق تحصیلی، که البته به جای آن استفاده از عبارت «پیشینه آموزشی» را توصیه می‌کنم، نام دانشگاه و رشته تحصیلی خود را بزرگ‌تر و به صورت bold بنویسید. در بخش سوابق شغلی، یا تجربه‌های اجرایی، هم می‌توانید همین الگو را پیاده کنید.

به منظور خوانایی رزومه انگلیسی از یک فونت استاندارد sans-serif مانند Arial و یا Calibri و در رزومه فارسی از فونت‌های استاندارد فارسی چون B Mitra یا B Nazanin استفاده کنید؛ استفاده از فونت Iran Sans هم اخیرا در رزومه‌های فارسی متداول شده که استفاده از آن به تمپلیت رزومه و خروجی کار شما بستگی دارد. در رزومه انگلیسی از اندازه فونت ۱۰-۱۲ برای متن اصلی و ۱۴-۱۶ برای عنوان بخش‌های مختلف استفاده کنید. در رزومه فارسی این اندازه‌ها ۲ واحد افزایش می‌یابند.

نام دانشگاه یا آموزشگاه، محل آن، مقطع و عنوان مدرک تحصیلی

یکی از بدیهیات در نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه این است که نام دانشگاه و محل آن، و سپس مقطع و نام رشته تحصیلی خود را ذکر کنید. ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چرا باید بعد از نام دانشگاه، به محل آن هم اشاره کنیم؟ به این دلیل که بسیاری از دانشگاه‌ها در شهرها (و حتی در کشورهای) مختلف شعبه دارند و ممکن است این سوال برای مخاطب پیش بیاید که شما در کدام شعبه و کدام شهر تحصیل کرده‌اید؟

بعد از آن نام کامل مدرک خود را بنویسید (مانند لیسانس هنر) یا از مخفف آن (مانند B.A.) استفاده کنید.

در ادامه، یک جمله درباره دانشگاه و ویژگی‌های خاص آن بنویسید. می‌توانید به رتبه جهانی دانشگاه اشاره کنید، چرا که تعدادی از دانشگاه‌های ایران رتبه جهانی زیر ۱۰۰۰ دارند. همچنین بد نیست درباره تحقیقات کلاسی و مطالعات موردی و یا کارگاه‌ها و دروس عملی که شما را برای ورود به دنیای حرفه‌ای آماده کرده‌اند توضیح بدهید.

معمولا هر کدام از ما در دوره لیسانس به برخی از مباحث مربوط به رشته خود بیشتر علاقمند می‌شویم و در مورد آنها مطالعات خارج از برنامه درسی دانشگاه انجام می‌دهیم. در صورتی که شما هم این تجربه را دارید، خوب است که در همین بخش رزومه به آن اشاره کنید. در این مورد به شما پیشنهاد می‌کنم مقاله ذکر مهارت‌ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه را نیز مطالعه کنید.

در ادامه افتخاراتی که در دانشگاه کسب کرده‌اید را نیز اضافه کنید. اگر معدل بالایی دارید، خوب است که آن را هم در پیشینه آموزشی خود ذکر کنید. مثلا بنویسید GPA: 3.5/4.0؛ برای این کار می‌توانید با جستجو در اینترنت معدل مقیاس ۰ تا ۲۰ را به مقیاس ۰ تا ۴ تبدیل کنید.

اگر فارغ التحصیل شده‌اید، سال فارغ التحصیلی خود را نیز لحاظ کنید. در غیر این صورت، بنویسید «سال شروع تحصیل تاکنون». به عنوان مثال:

University of Tehran, College of Engineering, Department of Civil Engineering (2020 – present)
Bachelor of Science in Civil Engineering

نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه
نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

بخش آموزش را در محل مناسب قرار دهید

اگر دانش‌آموز دبیرستان هستید

تحصیلات خود را در یک سوم بالای رزومه خود و بعد از اطلاعات فردی و پاراگراف هدف (objective) ذکر کنید. در این مقطع، بخش آموزش رزومه شما اهمیت بیشتری دارد، حتی اگر قدری تجربه کاری داشته باشید.

اگر دانشجو هستید یا تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید

در این صورت بخش آموزش را بالاتر از تجربیات کاری یعنی بعد از اطلاعات فردی و هدف ذکر کنید. منظور از تازه فارغ‌التحصیل یعنی کسی که تنها ۱ یا ۲ سال از پایان تحصیلاتش می‌گذرد و در شرایطی که هنوز تجربه حرفه‌ای قابل توجهی کسب نکرده است. در این مرحله، احتمالاً پیشینه آموزشی شما اعتبار بیشتری را برای به دست آوردن شغل مورد نظرتان به شما می‌دهد. بنابراین اگر شغل، پروژه یا کار داوطلبانه مرتبط با موقعیتی که برای آن درخواست می کنید نداشته اید، تحصیلات را قبل از تجربه کاری در رزومه خود قرار دهید.

خیلی از دانشجویان و تازه فارغ‌التحصیلان تجربه کارهای پاره وقت و یا کارهای دانشجویی را دارند و ممکن است ترجیح بدهند که این تجربه‌ها را قبل از بخش آموزش رزومه ذکر کنند. اما این را در نظر بگیرید که ممکن است فرد استخدام کننده با دیدن عنوان «معلم خصوصی ریاضی» و یا «ادمین اینستاگرام» (که با موقعیت شغلی مرتبط نیستند) از خواندن ادامه رزومه و سوابق تحصیلی شما صرف نظر کند.

اگر تجربه کار حرفه‌ای دارید

در صورتی که یک تازه فارغ‌التحصیل نیستید (مثلا ۳ سال از پایان تحصیلات شما می‌گذرد) و در این مدت در جایی مشغول به کار بوده‌اید، بخش سوابق شغلی را قبل از سوابق تحصیلی قرار دهید. اگر در این مقطع از مسیر حرفه‌ای هستید، مطمئن باشید که کارفرمایان توجه کمتری به معدل و دروس دانشگاهی شما دارند. به همین دلیل، تحصیلات یک حرفه‌ای باتجربه یا بعد از سابقه کاری یا در انتهای رزومه، حتی بعد از بخش مهارت‌های حرفه‌ای ذکر می‌شود.

مگر این که قصد داشته باشید رزومه‌ای به منظور درخواست پذیرش تحصیلی ارسال کنید. در این صورت توصیه مدیر پویا در مورد نگارش رزومه و انگیزه نامه به شما این است که است تمام فعالیت‌های آموزشی و سپس پژوهشی را در ابتدا ذکر کنید. علاوه بر این، لازم است که در این بخش توضیحات مناسبی را درباره سطح علمی دانشکده و اساتید آن، تحقیقات کلاسی، علاقمندی‌های مطالعاتی و پایان‌نامه ارائه دهید.

ابتدا آخرین مدرک تحصیلی خود را درج کنید

نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه به این صورت است که اگر بیش از یک مدرک دارید، آنها را به ترتیب زمانی معکوس یا از آخر به اول درج کنید. چرا که آخرین مدرک تحصیلی، نسبت به اولین مدرک شما اهمیت بیشتری دارد. در تمام بخش‌های رزومه این قانون را رعایت کنید. در سوابق شغلی، مقالات و کارهای منتشر شده و همچنن دوره‌ها و گواهینامه‌ها. همه چیز را از آخر به اول مرتب کنید.

نیازی به درج دیپلم دبیرستان نیست

تنها در صورتی که بالاترین مدرک شما دیپلم دبیرستان است، آن را در رزومه وارد کنید. اگر در حال تحصیل در دانشگاه هستید و یا مدرک دانشگاهی خود را دریافت کرده‌اید، نیازی به درج اطلاعات مربوط به دبیرستان نیست. همچنین در صورتی که تجربه کاری قابل توجهی دارید، می‌توانید از ذکر مدرک دیپلم صرف نظر کنید.

 
 
ارزیابی رایگان رزومه مدیر پویا
 
 

امسال با یه رزومه حرفه‌ای

یه شغل خوب پیدا کن!

ارزیابی رایگان رزومه
 
تعرفه نگارش رزومه
 
 

از نوشتن کلمات غیر ضروری یا بدیهی خودداری کنید

در عنوان این بخش همان سوابق آموزشی یا حتی آموزش کفایت می‌کند و نیازی به عبارت‌های طولانی‌تر نیست. همچنین نیازی نیست که قبل از هر کدام از سوابق، کلمه «دانشگاه» یا «کارشناسی/کارشناسی ارشد» را ذکر کنید. از به کار بردن کلمات غیر ضروری در بقیه بخش‌های رزومه هم اجتناب کنید.

نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه
در سوابق تحصیلی و سوابق شغلی رزومه از به کار بردن کلمات تکراری و غیر ضروری خودداری کنید.

دروس و دوره‌های مرتبط گذرانده شده را ذکر کنید

در صورتی که قصد دارید رزومه را برای موقعیتی ارسال کنید که به دروس مهمی که در دانشگاه گذرانده‌اید ارتباط دارد، خوب است نام آن درس(ها)، فعالیت‌های کلاسی و عملی و نمره بالایی که در آنها کسب کرده‌اید را مورد اشاره قرار دهید. در مورد دوره‌های آموزشی کوتاه مدت، اگر که قصد برجسته کردن آنها را دارید، می‌توانید یک بخش جداگانه با عنوان «دوره‌ها و گواهینامه‌ها» را به رزومه اضافه کنید.

برای مهارت‌های مهم بخش جداگانه‌ای ایجاد کنید

وقتی درباره نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم توضیحات مهارت‌ها و دوره‌های گذرانده شده را با سوابق تحصیلی ادغام کنیم. به این دلیل که اگر مهارت‌های زیادی را در بخش آموزش رزومه ذکر کنید، ممکن است بسیاری از اطلاعات ارزشمند از بین بروند. به جای گنجاندن متن بیش از حد در یک بخش، بهتر است که مهارت‌های مهم را در یک بخش جداگانه فهرست کنید.

در این بخش و برای نوشتن مهارت‌های فردی در رزومه می‌توانید توانمندی‌هایی مانند زبان‌های برنامه‌نویسی، مهارت در تحقیق و پژوهش، کار با تجهیزات و دستگاه‌ها و همچنین تسلط بر تکنیک‌ها و روش‌های حرفه‌ای را ذکر کنید.


پرسش‌های متداول درباره نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

نکات مهم نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه

رزومه را به طور پیوسته و منسجم بنویسید
نام دانشگاه یا آموزشگاه، محل آن، مقطع و عنوان مدرک تحصیلی
بخش آموزش را در محل مناسب قرار دهید
ابتدا آخرین مدرک تحصیلی خود را درج کنید
از نوشتن کلمات غیر ضروری یا بدیهی خودداری کنید
دروس و دوره‌های مرتبط گذرانده شده را ذکر کنید
برای مهارت‌های مهم بخش جداگانه‌ای ایجاد کنید

محل نوشتن سوابق آموزشی در رزومه قبل از سوابق شغلی است یا بعد از آن؟

اگر تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید، بخش آموزش را در بالا قرار دهید. در صورتی که یک تازه فارغ‌التحصیل نیستید (مثلا ۳ سال از پایان تحصیلات شما می‌گذرد) و در این مدت در جایی مشغول به کار بوده‌اید، بخش سوابق شغلی را قبل از سوابق تحصیلی قرار دهید.

نحوه وارد کردن اطلاعات دانشگاه و رشته تحصیلی در رزومه تحصیلی

یکی از بدیهیات در نحوه نوشتن سوابق تحصیلی در رزومه این است که نام دانشگاه و محل آن، و سپس مقطع و نام مدرک تحصیلی خود را ذکر کنید. بعد از آن نام کامل مدرک خود را بنویسید (مانند لیسانس هنر) یا از مخفف آن (مانند B.A.) استفاده کنید.

دانلود قالب رزومه
اشتراک گذاری
1
پویا محمدی
پویا محمدی
مدیر پویا برای من رویایی بود که به واقعیت تبدیل شد تا بتوانم به افراد کمک کنم در مسیر شغلی، راه‌اندازی کسب و کار و موفقیت حرفه‌ای، پیشرفت کنند.

مطالب مرتبط

تمپلیت رزومه کاری آلمانی
۳ مهر ۱۴۰۲

نوشتن رزومه کاری برای آلمان | همراه با نمونه رزومه


ادامه مطلب
افعال کنشی رزومه resume action verbs
۱۸ شهریور ۱۴۰۲

مهمترین افعال کنشی رزومه یا resume action verbs


ادامه مطلب
نوشتن معدل یا GPA در رزومه
۱۳ شهریور ۱۴۰۲

آیا نوشتن معدل در رزومه الزامی است؟


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

https://t.me/modirepouya
  • نمونه و قالب رزومه مدیر محصول / مالک محصول
    قالب و نمونه رزومه مدیر محصول / مالک محصول
    تومان۲۹,۰۰۰
  • نمونه و قالب رزومه طراح UI/UX
    قالب و نمونه رزومه طراح UI/UX
    تومان۲۹,۰۰۰
  • قالب و نمونه رزومه کارشناس ارشد کسب و کار MBA
    قالب و نمونه رزومه کارشناس ارشد کسب و کار MBA
    تومان۲۹,۰۰۰
  • دانلود قالب رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس (توسعه دهنده)
    قالب رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس
    تومان۲۹,۰۰۰
  • قالب رزومه کارشناس فروش و بازاریابی
    قالب رزومه کارشناس فروش و بازاریابی
    تومان۲۹,۰۰۰
  • قالب رزومه اینفوگرافیک تکنسین
    قالب رزومه اینفوگرافیک تکنسین فارسی و انگلیسی
    تومان۲۵,۰۰۰
  • قالب رزومه اینفوگرافیک آرتیست
    قالب رزومه اینفوگرافیک آرتیست فارسی و انگلیسی
    تومان۲۵,۰۰۰

آخرین مطالب

  • تمپلیت رزومه کاری آلمانی0
    نوشتن رزومه کاری برای آلمان | همراه با نمونه رزومه
    ۳ مهر ۱۴۰۲
  • افعال کنشی رزومه resume action verbs0
    مهمترین افعال کنشی رزومه یا resume action verbs
    ۱۸ شهریور ۱۴۰۲
  • نوشتن معدل یا GPA در رزومه0
    آیا نوشتن معدل در رزومه الزامی است؟
    ۱۳ شهریور ۱۴۰۲
  • رزومه چیست what is resume0
    رزومه چیست و چرا به آن نیاز داریم؟ کاملترین راهنما درباره رزومه
    ۱۹ خرداد ۱۴۰۲
  • شرکای کسب و کار4
    تهیه بوم مدل کسب و کار – بخش نهم: شرکای کسب و کار
    ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • فعالیت های کلیدی4
    تهیه بوم مدل کسب و کار – بخش هشتم: فعالیت های کلیدی
    ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • منابع کسب و کار2
    تهیه بوم مدل کسب و کار – بخش هفتم: منابع کسب و کار
    ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • محاسبه هزینه و درآمد2
    تهیه بوم مدل کسب و کار – بخش ششم: محاسبه هزینه و درآمد
    ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

موضوعات

  • آموزش مبتنی بر تجربه
  • اخبار
  • توسعه فردی و حرفه‌ای
    • دانلود رزومه و انگیزه نامه
    • رزومه و انگیزه نامه
  • رزومه کاری
  • کسب و کار و کارآفرینی
    • بازاریابی و فروش
    • بوم مدل کسب و کار
    • توسعه کسب و کار
    • دیجیتال مارکتینگ
    • طرح کسب و کار

درباره مدیر پویا

مدیر پویا یک پلتفرم آموزشی و مشاوره‌ای است که به منظور توسعه مهارت‌های مدیریتی و حرفه‌ای کارکنان و مدیران در سطح سازمانی و شخصی ایجاد شده است.

این وبسایت با ارائه مطالب آموزشی، مقالات و خدمات مشاوره، به شما کمک می‌کند تا توانمندی‌های خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید.

مدیر پویا در سال 1394، توسط پویا محمدی، دانش آموخته رشته MBA دانشگاه People آمریکا و رشته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شریف و با شعار «تجربه‌ای فراتر از آموزش» تاسیس شد.

آخرین دیدگاه‌ها

  1. AAZAM در ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه۲۲ مهر ۱۴۰۲

    سلام ممنون از اطلاعات مفیدی که قرار دادید ممنون میشم یه نمونه هم بگذارید. تشکر

  2. احمد ناصری در تهیه بوم مدل کسب و کار – بخش نهم: شرکای کسب و کار۱۸ شهریور ۱۴۰۲

    ممنون از مطلب خوبتون آقای محمدی. بنا به تجربه چندین سال همکاری با تیم های جوان میگم که بوم مدل…

  3. whoiscall در دانلود نمونه رزومه مهندس نرم افزار و برنامه نویس۱۵ شهریور ۱۴۰۲

    همین الان دانلود کردم و دارم رزومه خودم رو تهیه می کنم. ممنون از این رزومه مفید و عالی.

  4. پویا محمدی در چگونه یک رزومه کاری برنده بنویسیم؟ راهنمای کامل✔️۱۰ مرداد ۱۴۰۲

    درود بر شما موفق باشید.

  5. امین در چگونه یک رزومه کاری برنده بنویسیم؟ راهنمای کامل✔️۸ مرداد ۱۴۰۲

    خوب بود مرسی

تماس با ما

phone 0912-0419145

email modirepouya[at]gmail.com

phone 0912-0419145

address تهران، چهار راه ولیعصر، کوچه بالاور، پلاک7، طبقه دوم

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Google

آخرین نوشته‌ها

  • تمپلیت رزومه کاری آلمانی0
    نوشتن رزومه کاری برای آلمان | همراه با نمونه رزومه
    ۳ مهر ۱۴۰۲
  • افعال کنشی رزومه resume action verbs0
    مهمترین افعال کنشی رزومه یا resume action verbs
    ۱۸ شهریور ۱۴۰۲
  • نوشتن معدل یا GPA در رزومه0
    آیا نوشتن معدل در رزومه الزامی است؟
    ۱۳ شهریور ۱۴۰۲

با مدیر پویا

  • نگارش رزومه و انگیزه نامه
  • نگارش و طراحی پروفایل لینکدین
  • دانلود قالب رزومه
  • مقالات آموزش رزومه نویسی

مهارت‌ها و دستاوردهایتان را بهتر ببینید و معرفی کنید.

طراحی و توسعه توسط مدیر پویا | تمامی حقوق این وبسایت برای مدیر پویا محفوظ است.
ارزیابی رایگان رزومه
0

تومان۰

✕

ورود

گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟

می خواهید یک حساب کاربری ایجاد کنید؟

✕

سبد خرید

ادامه جهت تسویه حساب مشاهده سبد خرید