فهرست مطالب
پیش از آغاز به تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام، بهتر است که مقاله ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه را مطالعه نمایید تا بتوانید به نحو موثری درباره مهارتها و دستاوردهایتان بنویسید و خود را برای آن موقعیت شغلی، گزینهای مناسب نشان دهید. در مقالههای قبلی مدیر پویا در مورد انگیزه نامه یا SOP برای پذیرش تحصیلی صحبت کرده بودیم. اما با توجه به این که بسیاری از افراد در جستجوی پیدا کردن فرصتهای استخدامی در خارج از کشور هستند، در این مقاله در مورد تهیه نامه هدف برای درخواست استخدام صحبت میکنیم.
ممکن است مدیران منابع انسانی و استخدام کنندگان در مورد تهیه نامه هدف به منظور درخواست استخدام نظرهای مختلفی داشته باشند. حتی احتمال دارد برخی از آنها توصیه کنند که اصلاً نیازی به ارائه نامه هدف وجود ندارد و افراد نباید زمان خود را برای تهیه چنین نامهای هدر دهند. اما آنچه اکثر مدیران منابع انسانی توصیه میکنند، این است که ارائهی نامه هدف همراه با یک رزومه میتواند شانس افراد را برای دعوت شدن به مصاحبه افزایش دهد. چرا که نامه هدف اگر به درستی تهیه شده باشد، موجب ترغیب مخاطب به مطالعه رزومه شما و سپس دعوت برای مصاحبه حضوری میشود. در نوشتههای قبلی در مورد نکات رزومه نویسی اطلاعات مهمی ارائه شد. به همین دلیل است که در این نوشته به طور تخصصی به نگارش نامه هدف برای موقعیت استخدامی (به انگلیسی: Job Position) میپردازیم.
اولین قدم برای تعیین مطالب قابل ارائه در نامه هدف این است که موقعیت کاری مورد درخواستتان را آنالیز کنید. این کار شامل خواندن چندباره آگهی آن شغل است تا بتوانید به روشنی درک کنید که مدیر استخدام کننده به دنبال چه فردی میگردد. دومین قدم این است که در مورد شرکت استخدام کننده تحقیق کنید.
بیشتر آگهیهای استخدام با توضیحی در مورد شغل شروع میشوند و با فهرستی از نقشها و مسئولیتها ادامه مییابد. در نهایت هم فهرستی از مدارک و ویژگیهای لازم برای آن موقعیت ارائه میشود.
قبل از اقدام به تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام، توضیحات موقعیت شغلی را چند بار بخوانید و سپس نکاتی را که معتقدید در آن شغل دارای بیشترین اهمیت هستند، یادداشت کنید. سپس یادداشتهایی را شبیه به تمرین فصل ۱ تهیه کنید و به این فکر کنید که چگونه میتوانید نشان دهید که برای این موقعیت مناسب هستید؟
یک قدم جلوتر بروید و در مورد شرکت تحقیق کنید. چه تولیدات و خدماتی را ارائه میدهد؟ چه جایگاهی در بازار دارد؟ حتماً به وبسایت شرکت مراجعه کنید و ماموریت و ارزشهای آن را مطالعه نمایید. آیا ارزشهای شرکت با ارزشهای مورد نظر شما همسو است؟ ممکن است در وبسایت شرکت قسمتی وجود داشته باشد که در آن در مورد ویژگیهای کارکنان، آنچه از کارکنان انتظار میرود، فرهنگ سازمانی و یا مواردی از این دست اطلاعاتی ارائه شده باشد. تمام این اطلاعات میتوانند در تهیهی نامه هدف شما مفید باشند تا بتوانید توضیح دهید که چرا تصمیم گرفتید به آن موقعیت شغلی وارد شوید و چرا فکر میکنید که مناسبترین فرد برای آن هستید.
حال که جستجو در مورد موقعیت شغلی و خود شرکت را انجام دادیم، در ادامه در مورد نحوه تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام صحبت میکنیم.
پاراگراف اول باید بتواند خواننده را مجذوب نامه شما کند و به او بگوید که شما قصد دارید چه ارزشی را برای آن سازمان خلق کنید. این پاراگراف میتواند شما را نسبت به سایر داوطلبان برجسته کند. هرگز در اولین پاراگراف چنین کیشهای را ارائه نکنید:
استخدام کنندگان متوجه میشوند که رزومه شما برای آنها ارسال شده است و نیازی به این نیست که به ایشان بگویید. چنین جملاتی فضای ارزشمند نامه هدفتان را اشغال میکنند. به یاد داشته باشید که نامه هدف نباید بیشتر از یک صفحه باشد. حتی حالت ایدهآل این است که قدری هم از یک صفحه کمتر باشد. بر روی آن چیزی تمرکز کنید که قرار است نشان دهد شما منحصر به فرد هستید، مثلاً روش حرفهای شما در تشخیص نیاز مشتری و کار فروش. بنابراین در حین تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام خوب است که تعدادی از ارزشهایی که برای کارفرما ایجاد میکنید را ذکر کنید، به طوری که توجه خواننده را جلب کند.
ادامهی متن باید بیانی از مهارتها و قابلیتهای حرفهای و تحصیلی شما باشد. مثالهایی را بیان کنید که توانایی شما را در ایجاد ارزشهایی که در پاراگراف پیش ذکر کردید نشان دهند. از اطلاعاتی که درباره مهارتها و دستاوردها جمعآوری کردید استفاده کنید تا بتوانید ارتباط شفافی را بین توانمندیهای لازم برای این شغل و مهارتهایتان ایجاد کنید.
لازم است که از مثالهایی استفاده کنید و توضیح دهید که چرا شما برای این موقعیت شغلی مناسب هستید. زیرا صرفا بیان این که شما (مثلا) مهارت مدیریت زمان را دارا هستید، کمکی نمیکند که آن شغل را به دست آورید.
در این پاراگراف از نتایج جستجوهایی که در فصل قبل انجام دادید استفاده خواهیم کرد. یکی ار هدفهای تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام این است که نشان بدهید که چگونه و با چه توضیحی خود را انتخاب مناسبی برای این شغل میدانید. در این پاراگراف میتوانید قابلیتهای خود را به ارزشهای سازمان ربط دهید و یا در مورد خبر و یا مقالهای که در سایت شرکت خواندهاید اظهار نظر نمایید.
رزومه خود را برای مدیر پویا ارسال کنید تا:
بهترین پیشنهادها جهت ارتقای آن را دریافت کنید.
درباره میزان تاثیرگذاری آن مطمئن شوید.
مناسبترین قالب و فرمت رزومه را به شما پیشنهاد دهیم.
در انتهای نامه، مانند تمام فروشندگان حرفهای باید توپ را به زمین طرف مقابل بیندازید. آخرین پاراگراف نامه هدف شما باید خیلی نرم و نامحسوس از طرف مقابل چیزی را بخواهد. به عنوان مثال میتوانید به این نکته اشاره کنید که من به دنبال فرصتی هستم تا با شما ملاقات داشته باشم تا بتوانیم در مورد این موقعیت شغلی و توانمندیهای من بیشتر گفتگو کنیم. میتوانید از طریق تلفن و یا آدرس ایمیل با بنده در تماس باشید. بی صبرانه منتظر پاسخ شما هستم.
در تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام سعی کنید خطاب نامه شما به یک شخص باشد تا این که به یک مقام حقوقی. اگر در آگهی موقعیت شغلی، نام شخصی وجود ندارد، تلاش کنید تا از طریق وبسایت شرکت، لینکدین و یا حتی با تماس تلفنی نام فرد مورد نظر را بیابید و نامه خود را خطاب به وی تهیه کنید.
مطابق با آنچه در توضیح موقعیت شغلی عنوان شده صحبت کنید. مثلاً اگر تاکید شده که نیاز به فردی وجود دارد که بتواند مستقل و به صورت خود انگیخته وظایفش را بدون نیاز به نظارت نزدیک انجام دهد، شما هم مثالهایی از تجربیات خود و دستاوردهایی را که تحت کمترین نظارت به آنها رسیدهاید، بیان کنید. با بیان این که مهارتهای مورد نیاز این شرکت را دارا هستید، این حقیقت نیز نشان داده میشود که شما وقت گذاشته و توضیحات موقعیت شغلی را مطالعه کردهاید. این مساله از دید مدیران شرکتها حائز اهمیت است که آیا متقاضیان برای این درخواست نامه هدف مستقلی را تهیه کردهاند و یا یک نامه هدف را به تمام شرکتها ارسال میکنند؟
اگر انتظار دارید درخواست شما برای استخدام به نتیجه مطلوب برسد، بیکار ننشینید. این که شما معتقدید تمام ویژگیهای مورد نیاز برای این موقعیت شغلی را دارا هستید اما اقدامی برای نشان دادنش نکنید، شما را به نتیجه نخواهد رساند.
اگر گمان میکنید مهارتی دارید که ممکن است مفید باشد، در حین تهیه انگیزه نامه یا SOP برای درخواست استخدام حتما آن را ذکر کنید. به عنوان مثال، اگر در فهرست مهارتهای مورد نیاز نرمافزاری وجود دارد که شما به آن مسلط نیستید، اما در عوض میتوانید با نرمافزار دیگری کار کنید، حتما آن را ذکر کنید. همچنین نشان دهید که میتوانید مهارتهای مورد نیاز را به سرعت یاد بگیرید. زیرا بیشتر مدیران در درجه اول میخواهند کارشان انجام شود و برای آنها روش انجام آن اهمیت کمتری دارد.
نیازی نیست اطلاعاتی را ذکر کنید که در ارتباط با این شغل نیستند. هدف از ارائه نامه هدف این نیست که تمام تجربه و مهارتهای خود را در آن نشان دهید. بلکه هدف این است که نشان دهید مهارتهای مورد نیاز برای این کار را دارید و گزینه مناسبی برای این شغل هستید.
اطلاعات تماس خود را در پایان نامه ذکر کنید تا خواننده بتواند به راحتی با شما تماس بگیرد و نیازی به جستجو و مراجعه به پروفایل شما نباشد.
نوشتن نامه هدف، مانند تعریف کردن یک داستان است. باید شخصیت حقیقی کارفرما را، به عنوان یک انسان و نه یک مدیر، لمس کنید. از بازگو کردن دغدغههایتان هراس نداشته باشید و توضیح دهید که چرا و چگونه بهترین انتخاب برای آن موقعیت هستید. چه بسا اگر نه برای آن موقعیت، از شما برای کار بهتری دعوت به همکاری شود.
ممکن است مدیران منابع انسانی و استخدام کنندگان در مورد تهیه نامه هدف به منظور درخواست استخدام نظرهای مختلفی داشته باشند. حتی احتمال دارد برخی از آنها توصیه کنند که اصلاً نیازی به ارائه نامه هدف وجود ندارد و افراد نباید زمان خود را برای تهیه چنین نامهای هدر دهند. اما آنچه اکثر مدیران منابع انسانی توصیه میکنند، این است که ارائهی نامه هدف همراه با یک رزومه میتواند شانس افراد را برای دعوت شدن به مصاحبه افزایش دهد.
نامه هدف اگر به درستی تهیه شده باشد، موجب ترغیب مخاطب به مطالعه رزومه شما و سپس دعوت از شما برای مصاحبه حضوری میشود. انگیزه نامه یا SOP باید بتواند به استخدام کنندکان نشان دهد که مهارتها و توانمندیهای شما آن موقعیت شغلی متناسب هستند و شما گزینه مناسبی برای آن شغل هستید.
اولین قدم برای تعیین مطالب قابل ارائه در نامه هدف این است که موقعیت کاری مورد درخواستتان را آنالیز کنید. این کار شامل خواندن چندباره آگهی آن شغل است تا بتوانید به روشنی درک کنید که مدیر استخدام کننده به دنبال چه فردی میگردد. دومین قدم این است که در مورد شرکت استخدام کننده تحقیق کنید.
در حین نوشتن انگیزه نامه به این موارد دقت کنید:
خطاب به شخص به جای مقام حقوقی
توضیحات آگهی استخدام مهم است
مهارتهایتان را ذکر کنید
اطلاعات تماس خود را ذکر کنید
بر روی استخدام کننده تاثیر بگذارید
قالب مقاله: word و با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات: ۱۳ صفحه
فونت: B Mitra با سایز ۱۴ استاندارد