فهرست مطالب
بسیاری از دانشجویان درباره این موضوع مهم که چطور باید یک انگیزه نامه تحصیلی برای سفارت آلمان بنویسند، اطلاعات کاملی ندارند، در حالی که انگیزه نامه یکی از مهمترین مدارک درخواست ویزای تحصیلی آلمان به حساب میآید. ممکن است سفارت آلمان این مدرک را با عنوان Letter of Motivation یا LOM از شما بخواهد.
معمولا مطالعه و تصمیم گیری درباره رزومه تحصیلی و انگیزه نامه دانشجویان توسط اداره مهاجرت در شهر محل دانشگاه شما در آلمان ارزیابی میشود، جایی که آنها بر اساس اطلاعاتی که ارائه کردهاید تصمیم میگیرند که آیا تحصیل در خارج از کشور به شما کمک میکند که هم برای آلمان و هم برای کشور خود مفید باشید. اگر آنها احساس کنند که اهداف بلندمدت شما هیچ سود قابل توجهی برای کشور خودتان و مهمتر از آن آلمان نخواهد داشت، با درخواست ویزای شما موافقت نخواهند کرد.
به همین دلیل است که باید برای نوشتن انگیزه نامه خود تحقیق و تلاش زیادی انجام دهید. اهداف حرفهای و فردی که شما در انگیزه نامه خودتان ذکر میکنید باید با آنچه کشور شما و آلمان از دانشجویان آن رشته انتظار دارند، مطابقت داشته باشد. برای اینکه انگیزه نامه شما موفق و موثر باشد، باید به سوالات کلیدی خاصی بپردازد و همچنین در قالب مناسبی تهیه شده باشد.
پیشتر درباره نوشتن انگیزه نامه صحبت کردیم و بیشتر تمرکزمان روی تهیه اسنادی برای هیأت پذیرش دانشگاه و یا استاد راهنما بود. اما در این مقاله به طور متمرکز درباره نوشتن انگیزه نامه برای سفارت آلمان صحبت میکنیم. در صورتی که میخواهید بدانید نامه هدف یا SOP چیست؟ میتوانید نوشته مربوطه را نیز مطالعه کنید.
ویزاهای اقامت بلند مدت (بیشتر از ۹۰ روز) در آلمان با عنوان ویزای ملی یا national visa شناخته میشوند. در حال حاضر، از بین ویزاهای بلند مدت، تنها دریافت و تایید مدارک مربوط به ویزای تحصیلی توسط دفتر شرکت ویزامتریک در تهران انجام میشود. در وبسایت ویزامتریک، اطلاعات کامل در مورد مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان ارائه شده است.
در بین این مدارک، فرمی به نام فرم نامه هدف یا انگیزه نامه تحصیلی آلمان (به انگلیسی: Statement on study project)، (به آلمانی: Erklärung zum Studienvorhaben) نیز وجود دارد. در این فرم، به جز اطلاعات فردی و اطلاعاتی در مورد مقطع و رشتهای که متقاضی در آن پذیرفته شده است، ۵ پرسش وجود دارد که شما باید به آنها پاسخهای خلاصه و در عین حال کامل و درستی بدهید. در نهایت این فرم به منزله انگیزه نامه شما برای ادامه تحصیل در آلمان محسوب میشود و دیگر نیازی به ارائه انگیزه نامه به صورت نامه جداگانه نخواهید داشت.
نکته: پیش از رسیدن به مرحله درخواست ویزا، برای ارسال درخواست پذیرش به دانشگاهها و یا اساتید، به احتمال زیاد به انگیزه نامه احتیاج خواهید داشت. در این صورت تهیه و ارائه این سند در قالب نامهای از جانب شما مورد نیاز خواهد بود.
در فرم انگیزه نامه تحصیلی برای سفارت آلمان، ۵ پرسش مهم مطرح شده است که لازم است متقاضیان به آنها پاسخهای مختصر و مفید ارائه دهند. این فرم به صورت دستی توسط متقاضی پر و امضا میشود و برای پاسخ هر صوال فضای محدودی در اختیار شما قرار گرفته است. کارشناسان تاکید میکنند که بهتر است پاسخ هر سوال را به صورت خلاصه در همان فضای محدود بنویسید. در ادامه به این سوالات و بهترین رویکرد برای پاسخ دادن به آنها میپردازیم.
Warum möchten Sie in Deutschland studieren?
در پاسخ به این سوال انگیزه نامه تحصیلی برای سفارت آلمان این رویکردها را مد نظر قرار دهید:
نکته اول این است که به خوبی توضیح بدهید چه چیزی در آلمان وجود دارد که آن را (برای شما) از سایر کشورهای توسعه یافته متمایز میکند؟ این اولین سوالی است که انگیزه نامه شما باید به آن پاسخ دهد.
شما باید از این بخش برای تشریح برخی از دستاوردهای چشمگیر آلمان استفاده کنید و توضیح دهید که چه چیزی در این کشور بسیار خاص است که شما آماده هستید خانواده خود را ترک کنید و حداقل هجده ماه در آنجا بمانید. اجازه دهید شخصی که انگیزه نامه شما را میخواند احساس غرور کند که آلمانی است.
مثالهایی از مواردی که آلمان را از سایر کشورها متمایز می کند عبارتند از:
رزومه خود را برای مدیر پویا ارسال کنید تا:
بهترین پیشنهادها جهت ارتقای آن را دریافت کنید.
درباره میزان تاثیرگذاری آن مطمئن شوید.
مناسبترین قالب و فرمت رزومه را به شما پیشنهاد دهیم.
و اما نکته دوم این است که دقیقا توضیح بدهید چرا میخواهید در آلمان تحصیل کنید؟ پاسخ همین سوال یکی از مهمترین بخشهای انگیزه نامه است که میتوانید با رعایت این چهار توصیه آن را به بهترین شکل بنویسید:
۱. با توضیح اینکه چه چیزی در مورد سیستم آموزشی آلمان است که آن را از بقیه متمایز می کند، شروع کنید. مثلا:
۲. در مورد اهمیت آموزش برای دولت آلمان و اینکه چگونه هزینه پایین تحصیل آنها بر انتخاب شما برای تحصیل در آنجا تأثیر گذاشته است توضیح دهید. مثلا:
۳. امنیت یکی از دغدغههای اصلی هر دانشجوی بین المللی است. به این ترتیب، عاقلانه است که اشاره کنیم که آلمان در مقایسه با سایر مقاصد تحصیلی محبوب چقدر امن است. مثلا:
۴. نکته آخر، فراموش نکنید که مزیت یادگیری زبان دوم را مطرح کنید. مثلا:
Warum möchten Sie diesen Studiengang studieren? Inwiefern passt dieser Studiengang zu Ihnen und zu dem, was Sie bisher gemacht haben?
این قسمت از انگیزه نامه نیز بسیار مهم است و با استفاده از این پنج دستورالعمل میتوانید آن را بنویسید:
۱. منطقی است که با ارائه یک تاریخچه مختصر از چگونگی علاقه خود به این رشته شروع کنید. مثلا:
۲. توضیح مفصلی در مورد آنچه این برنامه را از سایر برنامههای مشابه در دیگر دانشگاهها متمایز میکند را بیان کنید. مثلا:
۳. در مورد ساختار ارائه دروس و برنامههای آموزشی در این رشته و نحوه طراحی دروس و مفید بودن آنها برای دانشجویان نکاتی را بیان کنید. مثلا:
۴. رشته انتخابی شما بر جذب چه نوع دانشجویانی تمرکز دارد و چه نوع مهارتها و تخصصهایی را ارائه میدهد؟ اینها سوالات بسیار مهمی هستند که باید در همین بخش از انگیزه نامه برای سفارت آلمان مورد اشاره قرار بگیرند. مثلا:
۵. در پایان این بخش میتوانید به برخی از فرصتهای شغلی دانشجویان پس از فارغالتحصیلی اشاره کنید. مثلا:
Warum möchten Sie an dieser Hochschule studieren?
موضوع بعدی که انگیزه نامه باید آن را توجیه کند این است که چرا این دانشگاه خاص را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاید؟ بدون تردید خواننده نباید تصور کند که شما صرفا به این دلیل که توانستهاید از آنجا پذیرش بگیرید آن دانشگاه را انتخاب کردهاید.
۱. با بیان اطلاعات و آمار موثق درباره آنچه که دانشگاه شما را برای دانشجویان بین المللی جذاب میکند، شروع کنید. مثلا:
۲. آیا سطح و کیفیت رشتههای تدریس شده در دانشگاه شما با سایر دانشگاهها متفاوت است؟ اگر چنین است، به نکاتی که باعث این کیفیت بالاتر شده، اشاره کنید. همچنین اگر سطح زیرساختها، تدریس، پژوهش و شایستگی اساتید دانشگاه شما از سایر دانشگاهها بالاتر است، با افتخار به آن اشاره کنید. مثلا:
۳. بیشتر دانشگاهها دورههای کارآموزی برای کمک به دانشجویان برای یافتن شغل پس از اتمام تحصیلات را نیز ارائه میدهند. بنابراین اگر دانشگاه شما در این زمینه دورههایی را ارائه میدهد، اشاره به آن سودمند خواهد بود. مثلا:
Was möchten Sie nach Ihrem Studium machen?
بیان اهداف بلندمدت شما پس از اتمام تحصیلات ضروری است. باید به این موضوع اشاره کنید که پس از اتمام تحصیلات خود چه ارزش آفرینی برای آلمان و کشور خود خواهید داشت. توصیه میشود به صراحت اعلام کنید که پس از اتمام تحصیلات خود قصد بازگشت به خانه را دارید. یک مثال خوب نوشتن چیزی شبیه به این است:
Waren Sie schon einmal in Deutschland? Haben Sie Verwandte/Bekannte in Deutschland?
اهمیت این سوال این است که اگر شما تاکنون به آلمان مهاجرت کردهاید، به طور مختصر این سابقه را بیان کنید. لازم است که به زمان سفر شما به آلمان، مدت زمان حضور در این کشور، نوع ویزا و یا قصدتان از سفر اشاره کنید. همچنین در صورتی که بستگان و دوستان نزدیک شما در آلمان زندگی میکنند، لازم است که به آنها اشاره کنید. این افراد کسانی هستند که شما در آلمان با آنها در ارتباط خواهید بود و ممکن است به نوعی اعتبار شما محسوب شوند و از این بابت خوب است که به آنها اشارهای داشته باشید. به عنوان مثال میتوانید از آنها نام ببرید و بگویید در آلمان چه کاری انجام میدهند و کجا زندگی میکنند؟
بهتر است در انگیزه نامه به مواردی که ممکن است باعث ایجاد تناقض یا ابهام شود اشاره کنید و آنها را به طور شفاف بیان کنید. سه تناقض رایج وجود دارد که باید به آنها دقت کنید:
۱. اول و مهمتر از همه، اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید و رشته انتخابی شما با رشته کارشناسی شما ارتباطی ندارد، سعی کنید در میان پاسخها دلیل خود را توضیح دهید. مثلا:
۲. اگر فکر میکنید پیشینه و رکوردهای آکادمیک شما به اندازه کافی قوی نیست، بهتر است دلایلتان را در بخشی از انگیزه نامه اعلام کنید. مثلا:
۳. سعی کنید به طور مختصر دلایل خودتان برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد یا کارشناسی دوم را نیز بیان کنید. مثلا:
البته برای کامل کردن اطلاعاتی که در انگیزه نامه ارائه میکنید، بهتر است با نحوه ذکر مهارت ها و دستاوردها در رزومه و انگیزه نامه نیز آشنا شوید.
با جستجوی ساده در اینترنت هر کسی قادر است نمونههای بیشمار انگیزه نامههای تحصیلی و یا کاری را پیدا کند. با این حال، استفاده از آنها را به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم. یکی از دلایل این است که در اکثر موارد، کیفیت این نمونههای LOM بسیار پایین است. به بیان دقیقتر، ۹۰ درصد از نمونههای انگیزه نامه که میتوانید در اینترنت پیدا کنید توسط سفارتخانهها/کنسولگریهای آلمان رد میشود. چرا که معمولاً ساختار، محتوا و قالب این نامهها اشتباه است.
حتی اگر نمونههای انگیزه نامه که در وبسایتهای مختلف پیدا میکنید از کیفیت بالایی برخوردار باشند، باز هم نباید به آنها اعتماد کنید. زیرا احتمال خیلی زیادی وجود دارد که ارائه آن به سفارت آلمان سرقت ادبی تلقی شود و همین دلیل باعث رد شدن درخواست شما گردد. با این حال، می توانید از نمونههای انگیزه نامه تحصیلی برای سفارت آلمان به عنوان یک دستورالعمل و گرفتن ایده کلی از اینکه LOM باید چگونه باشد، استفاده کنید و سپس به نگارش رزومه و انگیزه نامه خود اقدام کنید.
در نگارش رزومه و انگیزه نامه بیان اهداف و آرزوهای شما پس از اتمام تحصیلات ضروری است. باید به این موضوع اشاره کنید که پس از اتمام تحصیلات خود چه ارزش آفرینی برای آلمان و کشور خود خواهید داشت. توصیه میشود به صراحت اعلام کنید که پس از اتمام تحصیلات خود قصد بازگشت به خانه را دارید.
محدودیت فضا در فرم ویزا متریک ابه این دلیل است که متقاضیان پاسخهای کوتاه و کامل (مختصر و مفید) به پنج سوال مطرح شده بدهند.
۱. کیفیت پایین و ۲. سرقت ادبی
نمونه انگیزه نامههای آماده معمولا از کیفیت بالایی برخوردار نیستند. از طرفی، حتی اگر کیفیت انگیزه نامه هم خوب باشد، باز هم ریسک سرقت ادبی بالا است و به راحتی میتواند منجر به ریجکت شدن درخواست ویزای شما بشود.
مقاله تکبر سازمانی و نقش مدیریت در کنترل پیامدهای آن در سازمان
قالب مقاله: word و با قابلیت ویرایش
تعداد صفحات: ۱۴ صفحه
فونت: B Mitra با سایز ۱۴ استاندارد
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.