برگزاری بوت کمپ اینترنت اشیا

فهرست مطالب
جامع ترین دوره اینترنت اشیا
یازده تیم استارتاپی در زمینه اینترنت اشیا توسط مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و با حمایت و همکاری ستاد اقتصاد دیجیتالی و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی برای اولین بار در کشور در مرداد و شهریور سال ۱۳۹۸ در حال اجرا است. هدف از این بوت کمپ ارتقای دانش متخصصان و تیم های علاقه مند به اینترنت اشیا است.
اینترنت اشیا یکی از مفاهیم مهم در دنیای فناوری امروز است که کشورهای توسعه یافته از طریق آن توانسته اند بازارهای جهانی را تحت تاثیر خود قرار دهند.
نکته قابل تامل در اینترنت اشیا مهارت محور بودن آن است که باعث شده بسیاری از کشورهای دنیا مانند ایران که در تولید محصولات هایتک رایانه نظیر چیپ های پردازشی، حسگر و موارد مشابه قدرت مانور خوبی در بازارهای جهانی نداشته باشند از این فرصت به وجود آمده استفاده کنند و با مهارت متخصصان خود وارد عرصه راهکارهای هوشمندسازی مبتنی بر اینترنت اشیا شوند.
در همین راستا نیز اجرای بوت کمپ اینترنت اشیا، با همکاری این ستاد، صندوق نوآوری و شکوفایی و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا، در مرداد ماه سال ۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد.
این رویداد بزرگ که با اجرای آن ایران نیز در ردیف ده کشور برگزارکننده بوت کمپ تخصصی اینترنت اشیا در دنیا قرار می دهد به مدت ۱۷۵ ساعت و با حضور بیش از ۵۰ جوان متخصص و علاقه مند کشور در قالب یازده تیم استارتاپی و با حضور اساتید و منتورهای مجرب در محل صندوق نوآوری و شکوفایی در حال تولید نمونه های اولیه محصولات خود در کشور هستند.
تجهیزات و امکانات لازم جهت پیاده سازی یازده کاربرد اساسی اینترنت اشیا در قالب پک های سخت افزاری انفرادی و نیز پک های کار تیمی در اختیار افراد قرار داده شده است. هر تیم دارای منتورهای فنی و تجاری است تا در انتهای بوت کمپ قابلیت تولید محصول اولیه را داشته باشد.
با اقدامات صورت گرفته قرار است تیم ها و نفراتی که مهارت های لازم و کافی را در این بوت کمپ کسب نمایند تحت حمایت پارک های علم و فناوری و شرکت های معتبر کشور قرار گرفته و فرصتی جهت پیاده سازی راهکار خود داشته باشند.

امسال با یه رزومه حرفهای
یه شغل خوب پیدا کن!
یازده تیم حاضر در بوت کمپ اینترنت اشیا
محمد قیصری دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیا درباره شرکتکنندگان این بوتکمپ گفت:
شرکتکنندگان با توجه به مهارتهایشان به یازده تیم کشاورزی هوشمند، سلامت هوشمند، صنعت هوشمند، روشنایی هوشمند، دامپروری هوشمند، خودرو هوشمند، معدن هوشمند، مدیریت هوشمند پسماند، گجت ناشنوایان، خانه هوشمند و پارکینگ هوشمند تقسیم شدهاند که همه آنها زیر نظر اساتید و مربیان متخصص آموزش میبینند.
یکی از چالشیترین بخشهای ارتباطات و مخابرات اینترنت اشیا، طراحی شبکههای ارتباطی بیسیم است که هرگونه خطا در طراحی، موجب از دست رفتن ارتباط شده و یا از طرف دیگر افزونگی در طراحی آن نیز منجر به هدر رفتن سرمایه میشود.

مهارت های موثر در پیشبرد طرح حای اینترنت اشیا
به گفته خانم دکتر محبان، مسئول تیم های بوت کمپ اینترنت اشیا، با توجه به ماهیت پیچیده این فناوری، پروژه های این حوزه نیازمند تیم هایی با مهارت های چندگانه است. این تیم ها براساس فاکتورهایی چون تخصص های مورد نیاز، مهارت های کار تیمی وعلاقه مندی فرد به کار درسناریو های معرفی شده شکل گرفتند.
وی افزود: بازخوردی که تا این مرحله از ارزیابی تیم ها دریافت شد، نشان دهنده اثربخشی کار تیمی در پیش برد اهداف تعریف شده سناریوها، روحیه و انگیزه بالای اعضای هر تیم است که امید داریم در ادامه هم شاهد موفقیت تمامی تیم ها باشیم.
پایان بوت کمپ اینترنت اشیا
در پایان بوت کمپ، گروه های استارتاپی دارای محصول تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا قرار گرفته و می توانند نسبت به تشکیل کسب و کارهای نوپا در حوزه هوشمندسازی اقدام کنند.
در پایان دوره گواهی معتبر از طرف مرکز تحقیقات اینترنت اشیا و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.